Lohiterriini

Lohiterriini

1 h 45 min
keskitaso
181 kcal / 100g
6
6

Terriini on hienosta murekemassasta uunissa vesihauteessa valmistettu alku- tai pääruoka. Ohuet kymäsavulohiviipaleet terriinin pinnalla tekevät siitä myös ilon silmälle. Tarjoa tomaattinen Grelette (ks. erillinen ohje) Lohiterriiinin kanssa.

Ainekset

30 viipaletta
700 g
kirjolohifileetä
4
valkuaista
½ tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
4 dl
50 g
300 g
kylmäsavulohiviipaleita
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Voiteluun

Ohje

  1. Aseta uuni 150 asteen lämpötilaan. Laita uunipannu uunin keskitasolle. Kaada siihen vettä (n. 2/3 pannun tilavuudesta).
  2. Poista kalafileen ruodot ja nahka.
  3. Paloittele filee. Laita se leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää myös valkuaiset, sokeri, suola ja pippurisekoitus. Käytä konetta, kunnes massa on tasaista.
  4. Lisää ruokakerma ja sulatettu voi. Sekoita. Poista terä.
  5. Voitele n. 2 l:n kokoinen, pitkulainen uunivuoka (n. 30 x 11 cm). Levitä sen pohjalle kirjolohiviipaleita (vajaa kolmannes kokonaismäärästä).
  6. Leikkaa loput kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita ne ja hienonnettu persilja terriinimassaan esim. puuhaarukalla.
  7. Kaada terriinimassa vuokaan. Peitä vuoka foliolla.
  8. Kypsennä uunissa vesihauteessa 150 asteessa n. 1 t 15 min tai kunnes kypsä. (Terriinin kypsyyden voi tarkistaa myös mittamaalla sisälämpötilan. Terriini on valmista kun lämpötila on 70 - 75 astetta.) Lisää kypsennyksen aikana pannulle tarvittaessa vettä.
  9. Tarjoa kylmänä alkuruokana viipaloituna salaattipedillä. Tarjoa terriini lämpimänä pääruokana keitettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.

Vinkki

Tarjoa terriinin kanssa kermaviili- tai jogurttikastiketta, esim. Grelette-kastiketta (ks. erillinen ohje).
Lisukkeeksi
Grelette
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
14 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)