Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohiterriini

Terriini on hienosta murekemassasta uunissa vesihauteessa valmistettu alku- tai pääruoka. Ohuet kymäsavulohiviipaleet terriinin pinnalla tekevät siitä myös ilon silmälle. Tarjoa tomaattinen Grelette (ks. erillinen ohje) Lohiterriiinin kanssa.

Lohiterriini
Lohiterriini

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g kirjolohifileetä
  • 4 valkuaista
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 4 dl
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 300 g kylmäsavulohiviipaleita
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Voiteluun

  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Aseta uuni 150 asteen lämpötilaan. Laita uunipannu uunin keskitasolle. Kaada siihen vettä (n. 2/3 pannun tilavuudesta).
  2. Poista kalafileen ruodot ja nahka.
  3. Paloittele filee. Laita se leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää myös valkuaiset, sokeri, suola ja pippurisekoitus. Käytä konetta, kunnes massa on tasaista.
  4. Lisää ruokakerma ja sulatettu voi. Sekoita. Poista terä.
  5. Voitele n. 2 l:n kokoinen, pitkulainen uunivuoka (n. 30 x 11 cm). Levitä sen pohjalle kirjolohiviipaleita (vajaa kolmannes kokonaismäärästä).
  6. Leikkaa loput kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita ne ja hienonnettu persilja terriinimassaan esim. puuhaarukalla.
  7. Kaada terriinimassa vuokaan. Peitä vuoka foliolla.
  8. Kypsennä uunissa vesihauteessa 150 asteessa n. 1 t 15 min tai kunnes kypsä. (Terriinin kypsyyden voi tarkistaa myös mittamaalla sisälämpötilan. Terriini on valmista kun lämpötila on 70 - 75 astetta.) Lisää kypsennyksen aikana pannulle tarvittaessa vettä.
  9. Tarjoa kylmänä alkuruokana viipaloituna salaattipedillä. Tarjoa terriini lämpimänä pääruokana keitettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.

Vinkki

Tarjoa terriinin kanssa kermaviili- tai jogurttikastiketta, esim. Grelette-kastiketta (ks. erillinen ohje).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 12,2 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 13,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search