Lohiterriini

Lohiterriini
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lohiterriini

Lohiterriini

Terriini on hienosta murekemassasta uunissa vesihauteessa valmistettu alku- tai pääruoka. Ohuet kymäsavulohiviipaleet terriinin pinnalla tekevät siitä myös ilon silmälle. Tarjoa tomaattinen Grelette (ks. erillinen ohje) Lohiterriiinin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset30 viipaletta

30 viipaletta
700 g
kirjolohifileetä
4
valkuaista
½ tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
4 dl
50 g
300 g
kylmäsavulohiviipaleita
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Voiteluun

Ohje

  1. Aseta uuni 150 asteen lämpötilaan. Laita uunipannu uunin keskitasolle. Kaada siihen vettä (n. 2/3 pannun tilavuudesta).
  2. Poista kalafileen ruodot ja nahka.
  3. Paloittele filee. Laita se leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää myös valkuaiset, sokeri, suola ja pippurisekoitus. Käytä konetta, kunnes massa on tasaista.
  4. Lisää ruokakerma ja sulatettu voi. Sekoita. Poista terä.
  5. Voitele n. 2 l:n kokoinen, pitkulainen uunivuoka (n. 30 x 11 cm). Levitä sen pohjalle kirjolohiviipaleita (vajaa kolmannes kokonaismäärästä).
  6. Leikkaa loput kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita ne ja hienonnettu persilja terriinimassaan esim. puuhaarukalla.
  7. Kaada terriinimassa vuokaan. Peitä vuoka foliolla.
  8. Kypsennä uunissa vesihauteessa 150 asteessa n. 1 t 15 min tai kunnes kypsä. (Terriinin kypsyyden voi tarkistaa myös mittamaalla sisälämpötilan. Terriini on valmista kun lämpötila on 70 - 75 astetta.) Lisää kypsennyksen aikana pannulle tarvittaessa vettä.
  9. Tarjoa kylmänä alkuruokana viipaloituna salaattipedillä. Tarjoa terriini lämpimänä pääruokana keitettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Tarjoa terriinin kanssa kermaviili- tai jogurttikastiketta, esim. Grelette-kastiketta (ks. erillinen ohje).
Lisukkeeksi
Grelette
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›