
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g kirjolohifileetä
- 4 valkuaista
- ½ tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
-
4 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 300 g kylmäsavulohiviipaleita
- ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Voiteluun
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Aseta uuni 150 asteen lämpötilaan. Laita uunipannu uunin keskitasolle. Kaada siihen vettä (n. 2/3 pannun tilavuudesta).
- Poista kalafileen ruodot ja nahka.
- Paloittele filee. Laita se leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää myös valkuaiset, sokeri, suola ja pippurisekoitus. Käytä konetta, kunnes massa on tasaista.
- Lisää ruokakerma ja sulatettu voi. Sekoita. Poista terä.
- Voitele n. 2 l:n kokoinen, pitkulainen uunivuoka (n. 30 x 11 cm). Levitä sen pohjalle kirjolohiviipaleita (vajaa kolmannes kokonaismäärästä).
- Leikkaa loput kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita ne ja hienonnettu persilja terriinimassaan esim. puuhaarukalla.
- Kaada terriinimassa vuokaan. Peitä vuoka foliolla.
- Kypsennä uunissa vesihauteessa 150 asteessa n. 1 t 15 min tai kunnes kypsä. (Terriinin kypsyyden voi tarkistaa myös mittamaalla sisälämpötilan. Terriini on valmista kun lämpötila on 70 - 75 astetta.) Lisää kypsennyksen aikana pannulle tarvittaessa vettä.
- Tarjoa kylmänä alkuruokana viipaloituna salaattipedillä. Tarjoa terriini lämpimänä pääruokana keitettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
12,2 g
Hiilihydraatti
1,7 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa