Omenapiirakka

Omenapiirakka

Omenapiirakka on aina muodissa. Onko parempaa tunnetta kuin tulla omenalle ja kanelille tuoksuvaan kotiin ja lohkaista uunipelliltä pala vasta leivottua piirakkaa kahvin tai kylmän maitolasillisen kanssa nautittavaksi? En ihan heti keksi.

45 min
helppo
228 kcal / 100g
10
11

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen

Pohja

200 g
2 ½ dl
sokeria
4
kananmunaa
2 prk (à 200 g)
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Päälle

800 g
omenaa lohkoina
2 rkl
sokeria
1 rkl
kanelia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Asettele pohjan päälle omenalohkot, sokeri ja kaneli.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
11 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)