Pippuripihvit kasvisnyyteissä

Pippuripihvit kasvisnyyteissä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pippuripihvit kasvisnyyteissä

Pippuripihvit kasvisnyyteissä

On hauskaa valmistaa ruokaa välillä eri tavalla. Pihvit ja kasvikset kypsyvät kätevästi samassa nyytissä ja maistuvat lapsillekin.

Valmistusaika

Työaika
35 min
35 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset10 nyyttiä

10 nyyttiä

Jauhelihapihvit

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
½ dl
korppujauhoja
2 dl
Valio turkkilaista jogurttia

tai 1 prkValio Eila® kermaviiliä
1
kananmuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta

Kasvisseos

2 pussia (à 250 g)
kasvissuikaleita
5 - 6
tomaattia
nippu
kesäsipulia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Pihvin pinnalle

¾ dl
persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Yhdistä jauhelihaan korppujauhot, jogurtti tai kermaviili, muna, suola ja mausteet. Sekoita hyvin.
  2. Repäise alumiinifoliosta 10 reilun kokoista palaa. Aseta niille vielä samankokoiset leivinpaperipalat.
  3. Sekoita kulhossa kasvissuikaleet, pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja hienonnetut sipulit. Lisää suola ja pippuri. Jaa kasvisseos nyyttiarkkien keskelle.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin 10 pihviä. Aseta ne kasvisseoksen päälle. Sulje nyytit ja kypsennä uunissa 225 asteessa n. 35 min. Avaa nyytit kypsennyksen loppupuolella, jotta pihvit saavat väriä.
  5. Ripota kypsien nyyttien pinnalle vihersilppua. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa kasvisseoksen myös tuoreista kasviksista. Huomioi tällöin pidempi kypsennysaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.