Punajuuri-possupata

Punajuuri-possupata

40 min
keskitaso
64 kcal / 100g
0
1

Punajuuri-possupata sopii niin arkeen kuin herkulliseksi viikonloppuruoaksi. Etikkapunajuurien hapokkuus tuo tämän pataruuan maut esille.

Ainekset

5 annosta
400 g
porsaan paistisuikaleita
2 tl
2 tl
suolaa
6 dl
vettä
1 iso
sipuli
2
laakerinlehteä
5
kokonaista maustepippuria
150 g
juuriselleriä
500 g
valkokaalia tai punakaalia
6 (500 g)
etikkapunajuurta
3
perunaa
2 tl
timjamia
2
maustekurkkua
1 prk (120 g)

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Ruskista paistisuikaleet voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää suola, vesi, sipuli lohkoina, laakerinlehdet ja pippurit. Hauduta kannen alla n. 20 min.
  2. Lisää ohuiksi suikaleiksi leikattu selleri ja punakaali. Keitä hetki ennen kuin lisäät perunasuikaleet ja raastetut etikkapunajuuret. Mausta timjamilla. Keitä kunnes pata on kypsää. Lisää lopuksi maustekurkkukuutiot ja smetana.
  3. Ripota päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)