Puutarhurin punajuurivuoka

Puutarhurin punajuurivuoka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puutarhurin punajuurivuoka

Puutarhurin punajuurivuoka

Punajuurivuoka maistuu lisukkeena liha- ja kalaruokien kanssa. Kerma mehevöittää punajuuret uunissa ihanan pehmeiksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 - 6 (550 g)
punajuurta
2 dl
1 tl
rakuunaa
2 tl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2 tl
vehnäjauhoja

Pinnalle

tuoretta rakuunaa

Ohje

  1. Pese punajuuret. Keitä ne kuorineen melkein kypsiksi höyrykattilassa tai vedessä
  2. Kuori jäähtyneet punajuuret. Leikkaa ne 1/2 cm:n vahvuisiksi viipaleiksi. Laita punajuuret uunivuokaan.
  3. Mausta kerma ja sekoita siihen vehnäjauhot. Kaada seos punajuurien päälle.
  4. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.
  5. Tarjoa erilaisten liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.