Speltti-porkkanavuoka

Speltti-porkkanavuoka

Höystä porkkanalaatikko rouhealla speltillä. Sen maku on aromikas ja hieman pähkinäinen. Tarjoa speltti-porkkanavuokaa lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvispääruokana.

Ainekset6 annosta

6 annosta
7 dl
1 ½ dl
karkeaksi rouhittua spelttiä , esim. Sun Spelt
4 (250 g)
porkkanaa
½ tl
suolaa
2 dl
1
kananmuna
1/2 - 1 tl
meiramia
2 rkl
ruokosokerisiirappia
½ tl
suolaa
2 rkl

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa. Vatkaa joukkoon spelttirouhe. Anna hautua puuroksi välillä sekoitellen, n. 15 min. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita keskenään spelttipuuro ja porkkanaraaste. Keitä vielä n. 5 min välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Anna jäähtyä hieman.
  2. Yhdistä ruokakerma, muna ja mausteet. Sekoita speltti-porkkanaseokseen. Kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle.
  3. Paista uunin alaosassa 150 asteessa n. 1 tunti 20 min. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppupuolella, ettei se tummu liikaa.

Vinkki

* Tarjoa kinkun ja kalkkunan lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvispääruokana (riittää tällöin n. 4 annokseen).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›