Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Speltti-porkkanavuoka

Höystä porkkanalaatikko rouhealla speltillä. Sen maku on aromikas ja hieman pähkinäinen. Tarjoa speltti-porkkanavuokaa lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvispääruokana.

Speltti-porkkanavuoka
Speltti-porkkanavuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1½ dl karkeaksi rouhittua spelttiä, esim. Sun Spelt
  • 4 (250 g) porkkanaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½-1 tl meiramia
  • 2 rkl ruokosokerisiirappia
  • ½ tl suolaa
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa. Vatkaa joukkoon spelttirouhe. Anna hautua puuroksi välillä sekoitellen, n. 15 min. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita keskenään spelttipuuro ja porkkanaraaste. Keitä vielä n. 5 min välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Anna jäähtyä hieman.
  2. Yhdistä ruokakerma, muna ja mausteet. Sekoita speltti-porkkanaseokseen. Kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle.
  3. Paista uunin alaosassa 150 asteessa n. 1 tunti 20 min. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppupuolella, ettei se tummu liikaa.

Vinkki

Tarjoa kinkun ja kalkkunan lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvispääruokana (riittää tällöin n. 4 annokseen).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search