Siirry sisältöön
Salaatti ”Fried green tomatoes”

Salaatti ”Fried green tomatoes”

Paistetut vihreät tomaatit - ruoka on kotoisin Yhdysvaltojen eteläisistä osavaltioista. Mikäli et saa vihreitä tomaatteja, käytä napakkarakenteisia punaisia tomaatteja.

Salaatti ”Fried green tomatoes”

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 70 g lehtipinaattia
  • 175 g
    Valio Oltermanni® Cheddar juustoa
    Valio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
    Valio Oltermanni® Cheddar e900 g
  • ½ dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 200 g
    vihreitä tomaatteja esim, tomatillo
  • 0 kg hunajapaahdettuja pähkinöitä tai manteleita

Tomaattien panerointiin

  • 1 kananmuna
  • ½ dl maissijauhoja tai vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Paistamiseen

Siiderikastike

  • 1 dl kuivaa siideriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1½ rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Kastikkeen valmistus

  1. Valmista ensin kastike.
  2. Mittaa teräskattilaan siideri ja etikka. Keitä seosta kokoon, kunnes sitä on jäljellä n. puolet.
  3. Jäähdytä. Lisää joukkoon vatkaten rypsiöljy, sitruunamehu ja mausteet. Voit käyttää esim. sauvasekoitinta.

Salaatin valmistus

  1. Huuhdo ja kuivaa pinaatti.
  2. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai murra se pieniksi paloiksi.
  3. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Kokoa salaatti "tomaatteja vaille valmiiksi" annoslautasille tai isolle, laakealle vadille.
  5. Leikkaa tomaatit 1 cm:n viipaleiksi.(Voit käyttää niiden tilalla pientä kesäkurpitsaa. Leikkaa se 2 - 3 mm:n viipaleiksi.)
  6. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot, suola ja valkopippuri.
  7. Kasta tomaattiviipaleet ensin munaan, sitten jauhoseokseen. Paista ruskeiksi pannulla Oivariini rasvassa. Pidä lämpiminä esim. alumiinifolion alla.
  8. Lisää salaattiin paistetut tomaatit. Tarjoa heti.
  9. Sopii esim. alkusalaatiksi, tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.

Vinkki

Korvaa pinaatti halutessasi roomansalaatilla ja rucolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 5,6 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hunajapaahdettuja pähkinöitä
  • jauhettua valkopippuria
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search