Salaatti "Fried green tomatoes"

Salaatti "Fried green tomatoes"
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Salaatti "Fried green tomatoes"

Salaatti "Fried green tomatoes"

Paistetut vihreät tomaatit - ruoka on kotoisin Yhdysvaltojen eteläisistä osavaltioista. Mikäli et saa vihreitä tomaatteja, käytä napakkarakenteisia punaisia tomaatteja.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (70 g)
lehtipinaattia
175 g
½ dl
aurinkokuivattua tomaattia
200 g
vihreitä tomaatteja esim, tomatillo

tai 250 gkesäkurpitsaa
½ dl
hunajapaahdettuja pähkinöitä tai manteleita

Tomaattien panerointiin

1
kananmuna
½ dl
maissijauhoja tai vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Paistamiseen

Siiderikastike

1 dl
kuivaa siideriä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 ½ rkl
rypsiöljyä
½ rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kastikkeen valmistus

  2. Valmista ensin kastike.
  3. Mittaa teräskattilaan siideri ja etikka. Keitä seosta kokoon, kunnes sitä on jäljellä n. puolet.
  4. Jäähdytä. Lisää joukkoon vatkaten rypsiöljy, sitruunamehu ja mausteet. Voit käyttää esim. sauvasekoitinta.
  5. Salaatin valmistus

  6. Huuhdo ja kuivaa pinaatti.
  7. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai murra se pieniksi paloiksi.
  8. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
  9. Kokoa salaatti "tomaatteja vaille valmiiksi" annoslautasille tai isolle, laakealle vadille.
  10. Leikkaa tomaatit 1 cm:n viipaleiksi.( Voit käyttää niiden tilalla pientä kesäkurpitsaa. Leikkaa se 2 - 3 mm:n viipaleiksi.)
  11. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot, suola ja valkopippuri.
  12. Kasta tomaattiviipaleet ensin munaan, sitten jauhoseokseen. Paista ruskeiksi pannulla Oivariini rasvassa. Pidä lämpiminä esim. alumiinifolion alla.
  13. Lisää salaattiin paistetut tomaatit. Tarjoa heti.
  14. Sopii esim. alkusalaatiksi, tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.
Vinkki

Vinkki

Korvaa pinaatti halutessasi roomansalaatilla ja rucolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.