Savusilakkaletut

Savusilakkaletut

1 h 30 min
keskitaso
130 kcal / 100g
0
0

Savustetuilla silakoilla höystetyt letut maistuvat pikkusuolaisena salaatin kera. Kokeile myös muita savustettuja kaloja.

Ainekset

60 pientä lettua

Taikina

3
kananmunaa
6 dl
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Pannulle

650 g
savusilakoita (n. 400 g perattuna)
1 dl
tilliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 30 min.
  2. Perkaa ja paloittele savusilakat. Sekoita niiden joukkoon hienonnettu tilli tai ruohosipuli.
  3. Laita kuumalle lettupannulle Oivariini rasvaa. Lisää jokaiseen syvennykseen pieni lusikallinen savukalaa. Kaada päälle taikinaa. Paista kypsiksi molemmin puolin.
  4. Pidä letut kuumina alumiinifolion alla
  5. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki

* Ohjeen annoksesta tulee n. 60 kpl pientä lettua.* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa maito Valio laktoosittomalla kevytmaitojuomalla, jos teet laktoosittomia lettuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
7 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)