Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Herkulliset uuniperunat ovat saaneet kruunukseen täyteläisen sienimuhennoksen. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jauhelihapihvien kera.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
8 (tasakokoista )
rosamunda-perunaa
2 rkl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 l
esikäsiteltyjä sieniä
2
sipulia
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
1 dl
1 rasia (200 g)
½ tl
suolaa
ripaus
sokeria
mustapippuria myllystä
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja nosta leivinpaperille pellille. Sivele perunoille sulatettua Oivariini rasvaa ja mausta. Kypsennä 200 asteessa kypsiksi eli 30 - 45 min.
  2. Valmista sienimuhennos. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Lisää jauhot, kerma, maito ja tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes muhennos sakenee. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu.
  4. Levitä muhennos perunoiden päälle ja kuumenna vielä 10 - 15 min uunissa.
  5. Tarjoa sellaisenaan hyvän salaatin kanssa tai esim. liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.