Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku

Valmista houkutteleva ja hauska lettukakku - tällä kertaa suolaisena. Lettukakkua on helppo tuunata kasvisruoasta liha-, kala-, äyriäis- tai kanaversioksi.

15 min
helppo
192 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta
3 (Ø 18 cm)
pinaattilettua , ks. ohje Pinaattiletut

Täyte

2 dl
½ rasiaa (à 200 g)
½ dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
50 g
salaattisekoitusta
150 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu , kinkkua tai kylmäsavulohta

Ohje

  1. Jos valmistat letut juuri ennen lettukakun tekoa, anna lettujen jäähtyä kunnolla.
  2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, ruohosipuli ja mausteet. Vatkaa, kunnes tasaista ja kestävää vaahtoa.
  3. Rakenna tuorejuustovaahdosta, salaatista ja halutessasi muista makuaineista (liha, kala, äyriäiset) kerroksellinen kakku.
  4. Tarjoa voileipäkakun tapaan noutopöydässä, alkuruokana tai illanistujaisissa.

Vinkki

Kokeile lettukakun valmistamista annoskoossa valmiista pinaatti- tai porkkanaohukaisista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›