Suolaiset donitsit

Suolaiset donitsit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suolaiset donitsit

Suolaiset donitsit

Donitsit ja pikkumunkit voi valmistaa myös suolaisiksi herkuiksi. Tällä ohjeella saat 14 donitsia ja 14 pikkumunkkia, jotka saavat tuorejuustokuorrutuksen ja snacks-murusia päälleen. Kurkuman antama keltainen väri yllättää donitsin haukkaajaa.

Valmistusaika

Työaika
1 h
kohotus
1 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset14 donitsia ja 14 pikkumunkkia

14 donitsia ja 14 pikkumunkkia
½ prk (à 500 g)
1 dl
25 g
hiivaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

PAISTAMISEEN

1 l
ruokaöljyä

PINNALLE

seesaminsiemeniä , prezelejä
juustonaksuja tai perunalastuja murennettuna

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
50 g

Ohje

  1. Katso ensin vinkkivideo, kuinka suolaiset donitsit valmistuvat:
    http://www.youtube.com/watch?v=vO3y_ldJDGk
  2. Sekoita jogurtti ja maito tasaiseksi. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva.
  3. Mausta kurkumalla, sokerilla ja suolalla.
  4. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  5. Kohota taikina liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, n. 1/2 h.
  6. Vaivaa taikina jauhotetulla työalustalla ja leivo 14 pullaksi. Litistä pullat kämmenellä noin 1/2 cm paksuiseksi. Tee pyöreällä muotilla (esim. tyllaterän reunaosalla) reikä keskelle. Reikäpalasta syntyy samalla pikkumunkki.
  7. Peitä donitsit ja pikkumunkit liinalla. Kohota n. 1/2 h.
  8. Uppopaisto

  9. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  10. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  11. Kuorrutus

  12. Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa.
  13. Sekoita joukkoon tuorejuusto esim. kierrevatkaimella.
  14. Kasta donitsien ja pikkumunkkien pinta lämpimään kuorrutteeseen. Ripottele päälle murskattuja juustonaksuja ja suolakeksejä tai koristele prezeleillä tai muilla suolasnackseillä.
  15. Tarjoa pikkusuolaisena buffetpöydässä tai illanistujaisissa.
Vinkki

Vinkki

Kokeile pinnalla myös paahdettua amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua.
Lisukkeeksi
Mansikkasima
72 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.