Välimeren yrttipiiras

Välimeren yrttipiiras

Väreiltään keväisen raikas piiras tuo tuulahduksen Välimeren tunnelmaa keittiöön, ja herkullisen makunsa piiras saa salaattijuustokuutioista ja tuoreista yrteistä. Sama resepti sopii myös annospiiraiden valmistukseen, jotka paistuvat muffinipellin vuoissa.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl

Täyte

n. 1 1/2 dl
1 dl
3
kananmunaa
1 dl
tuoreita yrttejä esim. oreganoa, timjamia ja rosmariinia
1 dl
persiljaa
2 - 4
valkosipulin kynttä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 prk (180 g)
1
paprika

Ohje

  1. Nypi voin joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää murumaiseen seokseen kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  2. Voitele halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Sekoita kerma, maito ja munat tasaiseksi seokseksi, lisää hienonnetut yrtit, persilja, mausteet, valutettu juusto ja kuutioitu paprika. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä pieniä annospiiraita muffinipellin vuoissa. Jaa taikina 12 palaan ja taputtele ne muffinipellin vuokiin. Jaa täyte vuokiin. Laita jokaisen piiraan keskelle 1 pieni kirsikkatomaatti ennen pellin uuniin laittoa. Paista 200 asteessa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›