Makoisa bataatti

Trendikäs bataatti sopii moneen makuun ja ruokaan. Kokosimme helpot ja herkulliset vinkit, joilla nostat esiin bataatin parhaat puolet!

Bataatin kanssa avainsana on monipuolisuus – siitä nimittäin valmistuvat niin helpot arkiruoat kuin eksoottisemmat kokeilutkin.

Tavallisesti värikästä bataattia käytetään ruoanlaitossa perunan tavoin. Bataatti sopii pääruoksi tai lisukkeeksi esimerkiksi soseena, ranskalaisina, keittona tai padassa. Perunaan verrattuna bataatin maku on hieman makeampi, joten se käy hyvin myös makeampiin ja eksoottisempiin ruokiin.

Oranssia bataattia on saatavilla Suomessa ympäri vuoden, värikkäiden bataattien, kuten violetin bataatin, saatavuus vaihtelee kauden ja kaupan saatavuuden mukaan.

Pataan ja pannulle

Bataatti sopii loistavasti keittoihin. Siitä valmistuvat helposti niin samettinen bataattisosekeitto kuin kuivalla valkoviinillä tasapainotettu kuohkea bataattikeittokin. Äläkä unohda bataatin herkullisia liittolaisia, porkkanaa ja kurpitsaa. Niistä ja bataatista syntyy koukuttavan hyvä kurpitsa-bataattikeitto ja bataatti-porkkanasosekeitto.

Anna uunin lämmittää

Uunin lämpö kypsyttää bataatin ihanan makeaksi herkuksi. Vai voitko vastustaa rapeita bataattiranskalaisia, paahteista uunibataattia tai herkullisia uunijuureksia? Jos kaipaat vaihtelua kermaperunoille, kokeile herkullista bataattilaatikkoa.

Katso kaikki bataattireseptit

Tiesitkö tätä bataatista?

  • Yleisestä luulosta ja englanninkielisestä sweet potato -nimestään huolimatta bataatti ei ole sukua perunalle.
  • Paras säilytyslämpötila bataatille on +12 – +16 astetta. Alle +10 asteessa bataatit pilaantuvat helposti.
  • Bataatin alkuperäalueena pidetään Etelä- ja Keski-Amerikkaa. Eurooppaan bataatti saapui Kolumbuksen mukana.
  • Suomen sääolot eivät suosi bataatin kasvatusta ja siksi Suomessa myytävät bataatit tuodaan ulkomailta, tavallisesti Yhdysvalloista.