Trendikäs bataatti sopii moneen makuun ja ruokaan. Kokosimme helpot ja herkulliset vinkit, joilla nostat esiin bataatin parhaat puolet!
Bataatin kanssa avainsana on monipuolisuus – siitä nimittäin valmistuvat niin helpot arkiruoat kuin eksoottisemmat kokeilutkin.
Tavallisesti värikästä bataattia käytetään ruoanlaitossa perunan tavoin. Bataatti sopii pääruoksi tai lisukkeeksi esimerkiksi soseena, ranskalaisina, keittona tai padassa. Perunaan verrattuna bataatin maku on hieman makeampi, joten se käy hyvin myös makeampiin ja eksoottisempiin ruokiin.
Oranssia bataattia on saatavilla Suomessa ympäri vuoden, värikkäiden bataattien, kuten violetin bataatin, saatavuus vaihtelee kauden ja kaupan saatavuuden mukaan.
Bataatti sopii loistavasti keittoihin. Siitä valmistuvat helposti niin samettinen bataattisosekeitto kuin kuivalla valkoviinillä tasapainotettu kuohkea bataattikeittokin. Äläkä unohda bataatin herkullisia liittolaisia, porkkanaa ja kurpitsaa. Niistä ja bataatista syntyy koukuttavan hyvä kurpitsa-bataattikeitto ja bataatti-porkkanasosekeitto.
Uunin lämpö kypsyttää bataatin ihanan makeaksi herkuksi. Vai voitko vastustaa rapeita bataattiranskalaisia, paahteista uunibataattia tai herkullisia uunijuureksia? Jos kaipaat vaihtelua kermaperunoille, kokeile herkullista bataattilaatikkoa.