Helpompaa leivontaa uutuuskermoilla

Kategoriat:

Uudet Valion Suklaakerma ja Valio Kinuskikerma yllättävät ja ihastuttavat kotileipojat helppoudellaan ja monikäyttöisyydellään. Aidoista ja herkullisista raaka-aineista valmistetut kermat tarjoavat yllättäviä oikoteitä niin leivontaan kuin jälkiruokiin.

Valion uutuuskermat vispautuvat helposti kuohkeaksi vaahdoksi; kiehauttamalla niistä saa puolestaan täyteläisen kastikkeen kädenkäänteessä. Tuotteet sopivat vaahdotettuna pursotuksiin ja leivonnaisten täytteeksi. Kastikkeeksi muunnettuina ne toimivat vaikkapa kuorrutteessa ja jäätelön kaverina. Nämä jälkiruokamakujen aateliset valloittavat syvällä maullaan suklaan ja kinuskin ystävät vuorenvarmasti.

Kaikki yhdellä kermalla

Vain mielikuvitus on rajana! Valio Suklaakerma ja Valio Kinuskikerma ovat uudet luottotuotteet sekä aloittelevan että kokeneen leipurin jääkaappiin.

Helpot ja herkulliset

Vaahdotettuna kinuski-tai suklaakerma sopii esimerkiksi kakkujen ja kääretorttujen kuohkeaksi täytteeksi. Keitettynä uusista kermoista tulee ehkäpä herkullisin mokkapalojen kuorrute koskaan. Vinkki pahimpaan herkkuhampaan kolotukseen: maailman helpoin suklaamousse syntyy silmän räpäyksessä vaahdottamalla suklaakermaa.

Vinkit onnistuneeseen vaahtoon ja kastikkeeseen

Valio kinuski- ja suklaakerma vaahtoutuvat kuohkeaksi vaahdoksi ja kiehahtavat ihanaksi kastikkeeksi helposti, kun mielessä pitää muutaman kätevän niksin.

Kiehauta kastikkeeksi

  1. Keitä Valio kinuski- tai suklaakermaa kattilassa korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen kattilasta ja liedestä riippuen 8-12 min. Kastike on valmista, kun kerma paksunee ja tummuu.
  2. Kastike ei kovetu jäähtyessään, joten jos käytät kastiketta kuorrutteena, keitä kermaa mieluummin hieman liian pitkään kuin liian vähän.

Vatkaa vaahdoksi

  1. Jääkaappikylmä Valio kinuski- ja suklaakerma vaahtoutuu sähkövatkaimella noin 1,5 minuutissa.
  2. Kerma vatkautuu nopeammin kapeassa ja korkeassa astiassa, mutta suuren määrän vaahdottaminen korkeassa astiassa voi aiheuttaa epätasaisen vaahdotustuloksen. Siksi kahden purkin vaahdottamiseen kannattaa valita hieman laakeampi leivontakulho.
  3. Valio kinuski- ja suklaakermasta tehty vaahto jää hieman tavallista vispikermaa pehmeämmäksi, mutta pursottuu kauniisti ja kestää kakun päällä muodossaan. Jos haluat pursotuksista erityisen kestävät, voit sekoittaa vaahdotuksen aikana kerman joukkoon 2 rkl vaniljakreemijauhetta.
  4. Suklaa- ja kinuskikermat eivät vaahtoudu helposti yli, mutta pitkään vaahdotettaessa niihin muodostunut tilavuus tiivistyy eli vaahto katoaa.
  5. Kinuski- ja suklaakermapurkillisesta tulee noin 3,5 dl valmista kermavaahtoa.

Kotijäätelöä helposti

Uusilla kermoilla valmistat kotijäätelöä hetkessä, etkä edes tarvitse jäätelökonetta. Tuunaa jäätelöt oman maun mukaan tai tekisitkö jäätelökakun?

Näyttävät kakut ja kauniit pursotukset

Uudet kermat tarjoavat paljon vaihtoehtoja kakkujen leivontaan. Kuohkeaksi vaahdotettuna suklaa- tai kinuskikermasta saa herkullisen täytteen. Kerman voi myös keittää kastikkeeksi ja vatkata voin kanssa suussa sulavaksi kreemiksi. Kastikkeeksi keitettynä kerma toimii hyvin kuorrutteena ja leikkaantuu kauniisti.

Kuorruta helposti kastikkeella

Kinuski- tai suklaakastike valmistuu uutuuskermoista sukkelasti: kermaa kuumennetaan kattilassa ja noin kymmenessä minuutissa siellä poreileekin jo täyteläinen kastike, jota on mukava lorauttaa esimerkiksi jälkiruokien, marjojen ja jäätelön päälle. Kastike toimii myös kakun kuorrutteena: jäähtynyt kuorrute leikkautuu hyvin ja siinä on kaunis kiilto.

Makua ja näyttävyyttä koristeluun

Pursotuksissa on tärkeää käyttää oikeanlaista kermaa. Suklaa- ja kinuskikermalla tehdyt pursotukset pitävät hyvin muotonsa. Tyllan avulla onnistuvat tornimaiset pursotukset, koristereunukset ja monenlaiset kuviot leivonnaisten koristeluun. Myös suklaan ja kinuskin aito maku on näissä kermoissa kohdillaan. Tartu siis tyllaan ja päästä luovuutesi irti!

Tässä on uusi luottotuote aloittelevalle ja kokeneellekin leipojalle.

Leipoja tekee aina hyvää

Me Valiolla haluamme muistuttaa suomalaisia leivonnan merkityksestä ja rohkaista leipomaan. Leivonta on paikka, jossa aika pysähtyy. Siinä rakkaus, huolenpito ja välittäminen aineellistuu herkun muotoon, jaettavaksi kaikkien niiden kesken, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Leivotaan!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›