Välipalojen vaihteleminen tuo piristystä arkeen. Poimi tästä ideat ja reseptit munakkaaseen, bowliin, tuorepuuroon, granolaan ja itsetehtyihin välipalapatukoihin.
Välipalaa tarvitsee joka päivä, toisina päivinä jopa kahdesti. Siksi on hyvä olla hallussa monta täyttävää ja hyvää luottovälipalaa – joko omassa muistissa tai vaikka tallessa puhelimen muistiinpanoissa. Kokeile kookoksista tuorepuuroa, avokadoleipiä tai omatekoisia välipalapatukoita.
Soseuta jogurtti, banaani, kardemumma sekä mustikat tai mustaherukat sekaisin ihanan paksuksi smoothieksi, kaada kulhoon ja lusikoi suuhun. Jos haluat erityisen herkullisen bowlin, ripottele päälle granolaa, kookoslastuja ja tuoreita marjoja.
Kun haluat vaihtelua perinteiseen munakkaaseen, mausta munakasmassa tomaattipyreellä, paprikajauheella ja lisää joukkoon kunnon loraus maustettua Valio ruokakermaa Kolme sipulia. Munakasta mehevöittämään lisätään myös sipulia, paprikaa ja parsakaalia. Herkullista!
Tässä tuorepuurossa maistuvat kookos, aprikoosi ja kardemumma, ja se viimeistellään makeaksi paistetulla banaanilla. Kun edessä on kiireinen päivä, tee tuorepuuro valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Kiität itseäsi myöhemmin.
Kaurahiutaleet ovat parhaimmillaan, kun ne saavat seurakseen pähkinöitä, manteleita, taateleita ja kuivattua omenaa. Paahda granola herkulliseksi uunissa, ja nauti maustamattoman jogurtin kera tai esimerkiksi smoothiebowlin päällä.
Välipalapatukoita on helppo tehdä itse: ainekset soseutetaan blenderissä ja paistetaan uunissa valmiiksi. Näissä patukoissa maistuvat kaurahiutaleiden lisäksi vadelma, omena, manteli ja kaneli. Säilytä patukoita pakastimessa ja nappaa aina tarvittaessa laukkuun mukaan.
Joskus sitä kaipaa leivältä vähän jotain uutta ja yllättävää. Erikoisen herkullinen, limellä ja chilillä höystetty avokadoleipä sopii sekä nopeaksi välipalaksi että iltateen kera kavereille tarjottavaksi.
Levitä ohuen rieskan päälle hummusta, aurinkokuivattua tomaattia, Oddlygood Veggie viipaleita ja salaattisekoitusta. Kääräise rullalle ja pistä suuhun, tai kääri kelmuun ja sujauta eväslaukkuun. Hauska rieskarulla on mukavan suolainen ja täyttävä välipala, jolla jaksaa taas illalliseen asti.
Tähän pannukakkutaikinaan lisätään porkkanaraastetta ja kypsä pannari koristellaan yrtti-tomaattiseoksella. Suolainen ja maukas pannukakku on mukavaa vaihtelua, jos leipä ja puuro kyllästyttävät.
Löytyykö jääkaapista keitettyjä perunoita? Kävipä tuuri, nimittäin niistä syntyy ihanat perunaruisbruschettat. Paahda leivät uunissa ja paista päälle täyte perunoista, sipulista, rucolasta ja kapriksista. Viimeistele juustoraasteella.
Herkullinen hummus on helppo valmistaa itse: mittaa tahini, kikherneet, öljy ja mausteet kulhoon ja soseuta. Arkipäivän välipalaksi käyvät hummukseen dipatut kasvikset. Sama resepti sopii myös illan herkkuhetkeen: lisää silloin lautaselle myös paistetut leipä- ja juustotikut sekä Koskenlaskija Ruoka & Dippi valkosipuli.