Loihdi mokkapalat kakuksi ja villitse juhlaväki!

Mitäpä jos tekisit juhliin herkun, joka ei jätä ketään kylmäksi? Loihdi juhlan kunniaksi klassikkoherkusta muhkea täytekakku. Nosta mokkapalakakku pöytään ja iloiset juhlat voivat alkaa!

Mokkapalat ovat ikuinen hitti – mokkapalakakku uusi suosikki

Mokkapalat ovat aina menestys juhlissa kuin juhlissa. Mokkapaloja leipoessa tuumailin, miksei herkullista leivonnaista voisi tarjota myös kakkuna? Niinpä mokkapalapelti lähti muuntumaan kakkukokeiluksi.

Jos sinulta onnistuu mokkapalojen leipominen, voit huoletta valmistaa tämän kakun ja tarjota hittikakun seuraavissa juhlissasi. Mokkapalakakku aikaansaa iloista pöhinää juhlapöydän ympärille – testattu on!

Näin onnistut mokkapalakakun leivonnassa

Muuntaaksesi mokkapalapellillisen kakuksi tarvitset vain muutaman stepin lisää.

  1. Täytekakun tulee olla mokkapaloja kosteampaa ja siksi mokkapalalevyt kostutetaan ennen kuorrutusta.  Kostutus hoituu maukkaimmin Valio Eila® Latte maitokahvijuomilla, jota käytetään myös kuorrutteessa.
  2. Täytekakun täyte syntyy helposti vaahdottamalla kinuskituorejuusto ja vispikerma yhdessä jämäkäksi vaahdoksi. Tämä täyte pitää painavahkot kakkulevyt hyvin paikallaan (myös leikattaessa). Reunapursotukset säilyttävät muotonsa ja kinuskinen maku yhdistyy herkullisesti jokaisesta täytekerroksesta löytyvän mokkapalakuorrutuksen kanssa.
  3. Ei koristelun tuskaa. Kaikista huikeinta ja leipojaa huojentavaa on, että mokkapalakakun koristelu hoituu perinteisellä mokkapalojen tyylillä. Kuorrutteen päälle ripotellut säihkyvät nonparellit valloittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Koristeluun voi toki kokeilla myös muuta: tein mokkapalakakun poikani synttäreille ja vaihdoin kakun hempeät nonparellit väriloistoa hehkuviin suklaapastilleihin sekä pyöreisiin suklaa- ja jogurttirusinoihin.

Kokeile kakkua rohkeasti seuraaviin juhliin ja huomaat, kuinka se muuntautuu kaikessa kauneudessaan moneen tilanteeseen!

Katso resepti

Lue lisää vinkkejä leivonnassa onnistumiseen!

Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Ruokavinkit
Näin onnistut: mokkapalojen kuorrute