Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maukas kalakeitto

Kun kalakeiton kaikki ainekset kypsyvät maidossa, tulee keitosta maukasta. Valmistaminen sujuu huoletta Valio Kiehu™ maitojuomalla jopa teräskattilassa. Tee keitto kesällä onkikaloista ja talvella vaikka pakastealtaan antimista.

Maukas kalakeitto
Maukas kalakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g perattua kalaa, esim. kirjolohta, kuhaa, ahventa
  • ½ tl suolaa
  • 600 g kiinteitä perunoita
  • 250 g porkkanoita
  • 1 palsternakka
  • 125 g juuriselleriä
  • 1½ l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Kiehu® maitojuoma on helppo keittää mutta vaikea polttaa pohjaan. Se sopiikin aivan erityisen hyvin…
    Valio Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 1 kalaliemikuutio
  • 12 kokonaista maustepippuria
  • 1 rkl sinappia, esim Turun Sinappia mieto
  • 200 g sipulia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Leikkaa kalafileet paloiksi ja mausta suolalla.
  3. Kuori kaikki juurekset.
  4. Paloittele perunat ja porkkanat - jätä porkkanat hieman perunoita pienemmiksi paloiksi. Leikkaa palsternakka 1 x 1 cm:n kokoisiksi ja juuriselleri vieläkin pienemmiksi kuutioiksi.
  5. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi kattilassa. Lisää joukkoon juurekset, liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus), maustepippurit ja sinappi.
  6. Keitä 10 min. Lohko sillä aikaa sipulit. Lisää joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 min.
  7. Lisää kala sekä tilli. Kala kypsyy kiehuvan kuumassa keitossa muutamassa minuutissa.
  8. Lisää joukkoon nokare voita. Rouhaise päälle hieman mustapippuria.
  9. Tarjoa keitto ruisleivän ja voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search