Ilahduta ystäviä ja sukulaisia herkkukorilla

Mitä lahjaksi läheiselle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea? Anna lahjaksi herkkukori! Tässä kolme valmista ideaa erilaisille herkuttelijoille.

Itse koottu herkkukori on ihana joululahja, josta on helppo tehdä saajansa näköinen.  Ja vielä erityisempi lahjasta tulee, kun valmistat koriin jotain myös itse. Esimerkiksi hillot, sinapit ja joulukarkit valmistuvat helposti ja säilyvät myös lämpimässä.

Mitä sisällöksi herkkukoriin?

Joululahjaksi tarkoitetun herkkukorin voi koota monella tapaa. Korin teemana voi olla esimerkiksi juustot tai lahjansaajalle mieluisan maan herkut.

Yleensä koriin kuuluu ainakin jotain jouluista, kuten glögiä, pipareita tai joululeipä. Mukaan kannattaa valita ruokia, jotka säilyvät jonkin aikaa lämpimässä. Keksien, hillojen ja juomien lisäksi tällaisia ovat esimerkiksi säilykkeet, öljyt ja mausteet. Herkkukoriin voi sujauttaa myös muita hemmotteluhetkeen sopivia ihanuuksia, kuten kynttilöitä tai kylpyvaahtoa.

1. Jouluinen herkkukori

Tämä kori sopii hyvin myös esimerkiksi lastentarhan- tai luokanopettajan joululahjaksi.

2. Juustoinen herkkukori

Tämä herkkukori sopii nimensä mukaisesti juustoja rakastavalle ystävälle, naapurille tai työkaverille.

Vinkki: voit lisätä mukaan myös kauniille paperille tai kortille kirjoitetut vinkit juustojen maisteluuun.

3. Makea herkkukori

Jos lahjansaaja on makean ystävä, on tämä kori varmasti mieluisa yllätys!

Millaisia juustoja herkkukoriin?

Valitse koriin kypsytettyjä juustoja, niin lahjaa ei tarvitse heti saada kylmään. Valion juustoista joulun herkutteluun sopivat erityisen hyvin pitkään kypsytetyt, aromikkaat juustot, kuten Valio Keisarinna®, Valio Salaneuvos® Vanhempi, Valio Juhla Cheddar ja Valio Alppi Kreivi®. Jos haluat valmiin lahjan, joulun alla kaupoissa myydään myös Valion valmiita juustolahjapakkauksia.

Sesonki
Joulun makein lahja: itse tehdyt joulukarkit
Sesonki
Joulun ruokalahjat lämmittävät
Sesonki
Joululeivän tuoksu virittää joulun tunnelmaan