Itse tehdyt joulukarkit ovat makein lahja ystävälle

Karkit ovat joulun toivotuin lahja. Makeisten valmistaminen on hauskaa ja yllättävän helppoa – vaikka koko perheen voimin.

Joulun pieni makeistehdas

Joulu on herkuttelun kulta-aikaa. Itsetehdyt makeiset kauniisti paketoituna ovat myös joulun makein lahja. Perusta joulun aikaan keittiöön pieni makeistehdas!

Perinteisten joulukarkkien valmistaminen ei ole vaikeaa, kunhan omaa hieman malttia ja noudattaa ohjeita kärsivällisesti. Myös lapset osallistuvat mielellään joulukarkkien valmistamiseen ja maisteluun. Makeisten valmistamiseen kannattaakin suhtautua lapsenomaisella kiinnostuksella; joka kerta oppii jotain uutta!

Valion jouluiset makeisreseptit auttavat onnistumaan. Katso esimerkiksi kuvan suklaalla täytettyjen marenkien reseptimme.

Perinteiset riisisuklaat

Joulun makeisissa maistuvat jouluiset mausteet kuten kaneli, kardemumma ja piparkakkumauste. Riisisuklaa on lasten perinteinen suosikkiherkku.

Piparkakkumausteiset riisisuklaat annostellaan paperivuokiin, eikä niiden valmistus vaadi erityisiä taitoja.

Itse tehdyt toffeet

Herkulliset toffeet ovat mainioita ruokalahjoja. Kääri suussa sulavan kermatoffeen palat sellofaaniin ja paketoi kauniisti purkkiin tai laatikkoon. Pehmeisiin kermakaramelleihin lisätään Valio täysmaitoa ja reippaasti Valio voita, joka tekee makeisista ihanan pehmoisia ja kuohkeita. Ne kannattaakin säilyttää ja antaa lasipurkissa.

Toffee säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä ja viileässä 1-2 viikkoa.

Itse tehty fudge

Fudge on pehmeää toffeeta. Tumma ja pähkinäinen pähkinäfudge vie kielen mennessään.

Marmoripintainen joulufudge taltuttaa takuuvarmasti makeannälän ja yllättää lahjansaajan näyttävyydellään.

Itse tehdyt tryffelit

Hienostuneiden tryffelien valmistaminen mielletään turhaan vaikeaksi. Lopulta se on kuitenkin varsin yksinkertaista. Valio kuohukermasta, Valio voista ja suklaasta valmistettu massa maustetaan ja annetaan jäähtyä jääkaapissa. Massasta pyöritellään pieniä palloja, jotka tarjoillaan makeisvuoista. Ja siinä se. Poimi tästä ideat aikuiseen makuun, piparisiin tai näyttäviin kahden suklaan versioihin!

Itse tehdyt jouluherkut

Jäikö vielä makeannälkä? Nämä suupalat ovat sanoinkuvaamattoman herkullisia ja ihania antaa myös lahjaksi. Tee ystävälle Rocky Roadia ja kätke sinne kaikkia hänen lempiherkkujaan tai valmista astetta terveellisemmät omenalastut koko perheen jouluiseen naposteluun ja koristeluun! Nams!

Miten toffeeta tehdään?

Itse tehdyn toffeen valmistaminen on helppoa, kunhan noudatat ohjeita tarkkaan ja kiireettä.

  1. Varmista että välineesi ovat puhtaat ja kuivat.
  2. Valmista toffee antamalla kerman, sokerin ja voin kiehua voimakkaasti poreillen paksupohjaisessa kattilassa 15–25 minuuttia. Tarkkaile toffeen sakeutumista ja valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta. Harjoittelemalla opit tunnistamaan koska toffee on valmista.
  3. Voit myös tehdä toffeelle ns. pisaratestin. Kun toffee alkaa saostua, tipauta n. 1/2 tl seosta kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  4. Leikkaa toffee paloiksi, kun se on täysin jäähtynyttä. Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta veistä välillä kuumaan veteen.
  5. Kääri kauniisti sellofaaniin ja anna lahjana. Vai söitkö jo kaiken itse?
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›