Joulun makein lahja: itse tehdyt joulukarkit

Kuka ei rakastaisi itse tehtyjä joulumakeisia? Ilahduta ystävää pehmeällä fudgella, herkullisella glögimarmeladilla, piparilla maustetulla rocky roadilla tai anna lahjaksi kahvipöytäkeskustelut herättävää suklaasalamia.

Itse tehdyt joulumakeiset ilahduttavat varmasti, myös heitä, joilla tuntuu olevan jo kaikkea. Lisäksi makeisten valmistaminen on hauskaa ja yllättävän helppoa – vaikka koko perheen voimin. Tässä reseptit ja vinkit ihanien joulumakeisten valmistukseen!

Itse tehty fudge ja kermatoffee

Herkulliset toffeet ja fudget ovat mainioita ruokalahjoja. Kääri suussa sulavan kermatoffeen palat sellofaaniin ja paketoi kauniiseen purkkiin tai laatikkoon. Pehmeisiin kermakaramelleihin lisätään Valio täysmaitoa ja reippaasti Valio voita, joka tekee makeisista ihanan pehmoisia ja kuohkeita. Kermakaramellit kannattaa säilyttää ja antaa lasipurkissa.

Vai ehkä sittenkin pehmeää fudgea? Kinuski-karpalofudge luottaa karpaloiden, kinuskin ja pienen suolaisuuden herkulliseen liittoon. Vegaanisessa fudgessa maistuu mustikkapiirakka.

Näin valmistuu herkullinen fudge

Fudge on ehkäpä suosituimpia itse tehtyjä makeisia. Eikä ihme, sillä kermakaramellin silkinpehmeä koostumus ja herkullinen maku ovat jotain kerrassaan ihanaa. Näillä yksinkertaisilla nikseillä onnistut!

Katso vinkit valmistukseen

Itse tehdyt tryffelit

Hienostuneiden tryffelien valmistaminen mielletään turhaan vaikeaksi. Lopulta se on kuitenkin varsin yksinkertaista. Valio kuohukermasta, Valio voista ja suklaasta valmistettu massa maustetaan ja annetaan jäähtyä jääkaapissa. Massasta pyöritellään pieniä palloja, jotka tarjoillaan makeisvuoista. Ja siinä se.

Suklaasalamia, marmeladia, rocky roadia ja paljon muuta

Jäikö vielä makeannälkä? Nämä suupalat ovat sanoinkuvaamattoman herkullisia ja ihania antaa myös lahjaksi. Tee ystävälle piparilla tai suolakinuskilla ja vadelmilla maustettua rocky roadia, valmista kauniin jouluiset glögimarmeladit tai anna lahjaksi salamilta näyttävää, mutta herkullisen suklaiselta maistuvaa suklaasalamia. Piparkakkumaustetut riisisuklaat sopivat myös pienempien lasten kanssa valmistettaviksi.

Katso lisää makeisia

Miten toffeeta tehdään?

Itse tehdyn toffeen valmistaminen on helppoa, kunhan noudatat ohjeita tarkkaan ja kiireettä.

  1. Varmista että välineesi ovat puhtaat ja kuivat.
  2. Valmista toffee antamalla kerman, sokerin ja voin kiehua voimakkaasti poreillen paksupohjaisessa kattilassa 15–25 minuuttia. Tarkkaile toffeen sakeutumista ja valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta. Harjoittelemalla opit tunnistamaan, milloin toffee on valmista.
  3. Voit myös tehdä toffeelle ns. pisaratestin. Kun toffee alkaa saostua, tipauta n. 1/2 tl seosta kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  4. Leikkaa toffee paloiksi, kun se on täysin jäähtynyttä. Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta veistä välillä kuumaan veteen.
  5. Kääri kauniisti sellofaaniin ja anna lahjana. Vai söitkö jo kaiken itse?
Sesonki
Joulukakku kruunaa juhlan
Sesonki
Joululeivän tuoksu virittää joulun tunnelmaan
Sesonki
Joulutortun monet muodot