Raaka-aine
Raikas fenkoli
Aniksinen ja makea mukulafenkoli on herkullinen ja monikäyttöinen vihannes, joka sopii raakana salaattiin ja kypsennettynä keittoihin, laatikoihin ja patoihin.
Fenkoli tuo rutkasti makua
Ohueksi viipaloitu tuore fenkoli herättää perinteisen vihersalaatin eloon. Tuore fenkoli tekee erityisen hyvää myös perinteiselle coleslawlle: se tuo kaalin kylkeen maltillista aromikkuutta. Pikkelöidyllä fenkolilla puolestaan viimeistelet vaikkapa runsaan voileivän, kuten Bella Tablen kesäisen hernebruschettan.
Se tuo herkullista myös aromikkuutta risottoihin, pastoihin, kalakeittoihin, sekä itse tehtyyn rapuliemeen. Paahdettuna lohkoina fenkoli maistuu paitsi salaatin joukossa, myös broilerin lisukkeena tai pizzan täytteenä.
Tiesitkö tätä fenkolista?
- Vaikka fenkoli on toiselta nimeltään saksankumina, se on kotoisin Välimeren maista, missä se tunnettiin jo antiikin aikana.
- Keskiajalla fenkoliin liitettiin maagisia uskomuksia ja niitä ripustettiin ovien yläpuolelle pitämään paha loitolla.
- Fenkolia ei suositella alle 1-vuotiaille sen korkean nitraattipitoisuuden vuoksi.