Siirry sisältöön
Mökkilohi

Raaka-aine

Raikas kurkku

Kotimainen kurkku on herkullisimmillaan kesällä. Nämä reseptit nostavat tutun kurkun uudelle entistä herkullisemmalle tasolle.

Kurkku raikkaana lisukkeena

Jos vihanneksille jaettaisiin Oscareita, kurkku palkittaisiin parhaasta sivuosasta. Se on harvoin aterian päätähti, mutta tärkeässä sivuosassa, jota ilman lopputulos ei olisi yhtä maukas. Testaa vaikkapa nyhtösienibaobuneja ja skagen hodareita, jotka kätkevät sisäänsä raikkaaksi pikkelöityjä kurkkuja. Tai mehevää mökkilohta, joka kruunataan kesäisellä kurkku-perunasalaatilla.

Kurkkua käytetään myös raikastamaan erilaisia jogurtti- ja kermaviilikastikkeita. Kokeile vaikkapa raikasta kurkku-lohitäytettä ruisnachojen täytteenä tai tzatzikia kreikkalaisen leivän päällä tai dippinä. Tzatzikiin puristettavan kurkun mehu kannattaa säästää raikkaaseen kurkkumocktailiin, jonka reseptin löydät täältä.

Tiesitkö tämän kurkusta?

Kurkku säilyttää tuoreutensa ja raikkaan makunsa, kun sen säilyttää sopivassa lämpötilassa. Optimaalinen säilytyslämpötila on +10–14 astetta, joten huoneenlämpö on kurkulle parempi kuin jääkaappi, jossa se herkästi paleltuu ja vetistyy. Muovikääre kannattaa pitää kurkun ympärillä, koska se estää veden haihtumista ja pitää kurkun hyvänä pidempään.


Search