
Herkulliset herneet
Herneet ovat ihana kesäherkku, mutta myös loistava raaka-aine aina hernekeitosta risottoon ja erilaisiin salaatteihin. Nämä hernereseptit maistuvat läpi vuoden.
Herneet maistuvat läpi vuoden
Herneistä on paljon muuhunkin kuin perinteiseen hernekeittoon. Valmista kesäinen lettukakku, joka täytetään raikkaalla hernetäytteellä ja mehevällä savulohitäytteellä. Tai kokeile hurmaavaa kesäkasvisrisottoa, eli risotto verdeä, jossa maistuvat sesongin tuoreet herneet. Herneillä ryyditetty ruokaisa savulohisalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan.
Herneiden poksahteleva rapeus on omiaan lisukkeen roolissa. Grilliruoan kyytipoikana maistuu raikas piimäkastikkeella viimeistelty vihersalaatti sekä sesongin tuoreista kasviksista syntyvä kesärosolli. Kokeile myös grillattua lohta Teemu Laurellin tapaan: kevyesti grillatut herneet ovat mitä herkullisin lisuke. Ihana lisuke on myös Satokausikalenterin paneroitujen munakoisopihvien kaverina tarjoiltava herneillä ja mintulla maustettu perunapaistos.
Vinkki!
Herne säilyttää raikkaan vihreän värinsä vain nopeasti ryöpätessä. Pitkä keittäminen saa vihreän värin muuttumaan rusehtavaksi.
Hernekeitto kolmella tapaa
Herneresepteistä kiistatta tunnetuin on suomalaisten rakastama hernekeitto, joka valmistetaan kuivatuista herneistä. Astetta raikkaampi vaihtoehto perinteiselle hernekeitolle on hernesosekeitto, jonka raikkaan vihreä väri tulee pakasteherneistä. Mausta hernesosekeitto makusi mukaan Koskenlaskija®- tai AURA®-juustolla.