
Hurmaannu kesäkurpitsasta
Kesäkurpitsarullia, kesäkurpitsapiirakkaa vai kesäkurpitsapihvejä? Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes, joka maistuu niin suolaisissa kuin makeissakin herkuissa. Katso ihanat kesäkurpitsareseptit!
Kesäkurpitsa ruoanlaitossa ja leivonnassa
Kesäkurpitsaa voi käyttää raakana kurkun tavoin, mutta se kestää hyvin myös kypsennyksen. Kesäkurpitsat sopivat loistavasti erilaisiin salaatteihin, keittoihin, uuniruokiin, patoihin, paistoksiin ja vaikkapa pastan korvikkeeksi kesäkurpitsaspagetin muodossa. Kesäkurpitsasta syntyy myös nykyajan klassikko – kesäkurpitsa-halloumipihvit.
Monille kesäkurpitsa on tuttu erityisesti grillikasviksista. Kesäkurpitsat sopivatkin erinomaisesti grillissä tai uunissa paahtamiseen. Kokeile trendikkäitä rapeita kesäkurpitsarullia tai paahdettua kreikkalaista salaattia. Lisukkeeksi paahdetun kesäkurpitsan kaverina maistuu lempeä tahinijogurtti.
Lisäksi kesäkurpitsaa voi käyttää niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa. Ihanan helppo, valmiille voitaikinapohjalle koottava piirakka aateloidaan ohueksi viipaloidulla kesäkurpitsalla ja salaattijuustolla. Makea kesäkurpitsapiirakka ja kesäkurpitsakakku puolestaan saavat rutkasti mehevyyttä raastetusta kesäkurpitsasta.