Broileri-mantelipata

Broileri-mantelipata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Broileri-mantelipata

Broileri-mantelipata

Manteleilla ja omenilla höystetty broileripata hautuu kypsäksi uunin lämmössä. Ruoan kypsyessä ehdit valmistaa lisäkkeet ja jälkiruoan.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
30 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 rasia (450 g)
marinoimattomia broilerin rintafileitä
2 rkl
1 (130 g)
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
½ tl
kanelia
1
tähtianis
½ tl
juustokuminaa
¾ tl
mustapippurirouhetta
1 tl
suolaa
1 ½ rkl
juoksevaa hunajaa
1 (160 g)
omena
2 dl
1 dl
vettä
1 dl
kuorittuja manteleita
2 rkl
rusinoita

Pinnalle

½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna Oivariini uuninkestävässä padassa ja ruskista lihapalat kahdessa erässä. Alenna hieman lämpötilaa ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paista hetki sekoitellen.
  2. Sekoita joukkoon mausteet ja hunaja. Varo, etteivät mausteet pala.
  3. Kuutioi omena ja lisää pataan loppujen ainesten kanssa. Sekoita.
  4. Laita kansi tai folio tiukasti padan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30 min.
  5. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä tai couscousia.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa padan myös liedellä kannellisessa paistokasarissa. Valmista muuten samoin kuin uunissa, mutta lisää omenakuutiot joukkoon vasta 15 minuutin kypsennyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›