Siirry sisältöön
Broileri-mantelipata

Broileri-mantelipata

Manteleilla ja omenilla höystetty broileripata hautuu kypsäksi uunin lämmössä. Ruoan kypsyessä ehdit valmistaa lisäkkeet ja jälkiruoan.

Broileri-mantelipata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rasia (450 g) marinoimattomia broilerin rintafileitä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1  (130 g) iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl kanelia
  • 1 tähtianis
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¾ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 1  (160 g) omena
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 2 rkl rusinoita

Pinnalle

  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna Oivariini uuninkestävässä padassa ja ruskista lihapalat kahdessa erässä. Alenna hieman lämpötilaa ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paista hetki sekoitellen.
  2. Sekoita joukkoon mausteet ja hunaja. Varo, etteivät mausteet pala.
  3. Kuutioi omena ja lisää pataan loppujen ainesten kanssa. Sekoita.
  4. Laita kansi tai folio tiukasti padan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30 min.
  5. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä tai couscousia.

Vinkki

Voit valmistaa padan myös liedellä kannellisessa paistokasarissa. Valmista muuten samoin kuin uunissa, mutta lisää omenakuutiot joukkoon vasta 15 minuutin kypsennyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 10,2 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search