Broileri-mantelipata

Broileri-mantelipata

55 min
keskitaso
137 kcal / 100g
4
2

Manteleilla ja omenilla höystetty broileripata hautuu kypsäksi uunin lämmössä. Ruoan kypsyessä ehdit valmistaa lisäkkeet ja jälkiruoan.

Ainekset

5 annosta
1 rasia (450 g)
marinoimattomia broilerin rintafileitä
2 rkl
1 (130 g)
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
½ tl
kanelia
1
tähtianis
½ tl
juustokuminaa
¾ tl
mustapippurirouhetta
1 tl
suolaa
1 ½ rkl
juoksevaa hunajaa
1 (160 g)
omena
2 dl
1 dl
vettä
1 dl
kuorittuja manteleita
2 rkl
rusinoita

Pinnalle

½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna Oivariini uuninkestävässä padassa ja ruskista lihapalat kahdessa erässä. Alenna hieman lämpötilaa ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paista hetki sekoitellen.
  2. Sekoita joukkoon mausteet ja hunaja. Varo, etteivät mausteet pala.
  3. Kuutioi omena ja lisää pataan loppujen ainesten kanssa. Sekoita.
  4. Laita kansi tai folio tiukasti padan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30 min.
  5. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä tai couscousia.

Vinkki

* Voit valmistaa padan myös liedellä kannellisessa paistokasarissa. Valmista muuten samoin kuin uunissa, mutta lisää omenakuutiot joukkoon vasta 15 minuutin kypsennyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)