Carpaccio piparjuurikastikkeella

Carpaccio piparjuurikastikkeella

2 h 15 min
helppo
143 kcal / 100g
0
0

Carpaccio on italialainen, laadukkaasta naudanlihasta valmistettu alkuruoka. Kapriksilla säväytetty piparjuurikastike täydentää tämän herkullisen ruoan.

Ainekset

12 annosta
400 g
naudan sisäfileetä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 dl
rucolaa

Piparjuurikastike

1 rasia (100 g)
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ dl
½ rkl
sitruunamehua
2 rkl
kapriksia

Ohje

  1. Pyyhi liha talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot. Kääri tuorekelmuun tai folioon ja nosta pakastimeen. Pakasta filee kohmeiseksi n. 2 h. Pakastusaika riippuu fileen paksuudesta. Jos jäädytät lihan kokonaan, varaa sen sulattamiseen aikaa 2 - 3 h.
  2. Sekoita tuorejuusto, piparjuuritahna, omenatäysmehu ja sitruunamehu tasaiseksi kulhossa. Lisää joukkoon kaprikset ja 1 - 2 tl kapristen säilykelientä.
  3. Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua. Levitä viipaleet joko annoslautasille tai isommalle tarjoiluvadille.
  4. Mausta lihan pinta kevyesti rouhimalla päälle pippuria ja suolaa. Levitä päälle rucolaa ja lusikoi lopuksi piparjuurikastiketta.
  5. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä. Sopii myös illanistujaisiin tarjottuna viinin ja patongin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)