Jauhoton suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

35 min
keskitaso
401 kcal / 100g
1
6

Tämä kakku on riittoisa, sillä siinä ei säästellä suklaasta. Tuhdin suklainen kakku on tumman suklaan ystävien herkku.

Ainekset

10 annosta
250 g
tummaa suklaata
150 g
1 tl
espresso-pikakahvijauhetta
4
kananmunaa
½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria

Kanssa

2 dl

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  2. Sulata kulhossa mikrossa tai kattilassa liedellä suklaa ja voi. Lisää pikakahvijauhe. Sekoita.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset suklaa-voisulaan.
  4. Vaahdota valkuaiset jämäkäksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana.
  5. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
  7. Tarjoa kakku hiukan jäähtyneenä kermavaahdon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
401 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
33 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä1.11.2016 kello 11:28
Hei, kahvijauhe tuo kakun makuun hiukan terää, mutta ei vaikuta kakun rakenteen onnistumiseen. Emme ole kokeilleet ohjetta vegaanisena.
Nimetön17.10.2016 kello 13:25
Mitenkä kakusta voi tehdä vegaanille sopivan ? esim.vaihtamalla voin esim.kookosvoilla tai kanamunan ruokasoodalla...
Nimetön10.4.2016 kello 1:30
Kiitos helposta mutta kivasta ohjeesta. Tarvitsin nopeasti reseptin jauhottomaan kakkuun ja tämä osui nappiin.