Siirry sisältöön
Jogurtti-kasviscurry

Jogurtti-kasviscurry

Curry ja kurkuma maustavat ja saavat ruoan kauniin keltaiseksi. Kasvisruokaan lopuksi lisättävät juustoleipä ja jogurtti tuovat curryyn paitsi täyteläisyyttä, tasoittavat myös mausteiden makua.

Jogurtti-kasviscurry

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 4 (400 g) perunaa
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-1½ rkl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl kasvisliemifondia, esim. ruskistettu salottisipuli
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 200 g leipäjuustoa
  • 2 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon

Ohje

  1. Esivalmistele ensin kaikki kasvikset: Hienonna sipuli ja raasta porkkanat raastinraudan karkealla terällä. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja leikkaa perunat n. 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää curry ja kurkuma. Kääntele hetki.
  3. Lisää sipuli, porkkanat ja perunat. Mausta suolalla. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lisää kukkakaali. Mausta fondilla ja korianterilla.
  5. Lisää omenatäysmehu. Hauduta kasviksia kannen alla kypsiksi 15 - 20 min.
  6. Kuutioi leipäjuusto. Lisää juustokuutiot ja jogurtti kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kuumenna, älä enää keitä.
  7. Tarjoa pääruokana tai kala- tai kanaruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 6,2 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search