Jogurtti-kasviscurry

Jogurtti-kasviscurry

Curry ja kurkuma maustavat ja saavat ruoan kauniin keltaiseksi. Kasvisruokaan lopuksi lisättävät juustoleipä ja jogurtti tuovat curryyn paitsi täyteläisyyttä, tasoittavat myös mausteiden makua.

35 min
keskitaso
102 kcal / 100g
11
12

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 - 2 (150 g)
sipulia
2 (200 g)
porkkanaa
1 (500 g)
kukkakaali
4 (400 g)
perunaa
3 rkl
1 - 1 1/2 rkl
currya
1 tl
kurkumaa
¼ tl
suolaa
2 rkl
kasvisliemifondia , esim. ruskistettu salottisipuli
½ tl
jauhettua korianteria
1 dl
200 g
leipäjuustoa
2 dl

Ohje

  1. Esivalmistele ensin kaikki kasvikset: Hienonna sipuli ja raasta porkkanat raastinraudan karkealla terällä. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja leikkaa perunat n. 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää curry ja kurkuma. Kääntele hetki.
  3. Lisää sipuli, porkkanat ja perunat. Mausta suolalla. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lisää kukkakaali. Mausta fondilla ja korianterilla.
  5. Lisää omenatäysmehu. Hauduta kasviksia kannen alla kypsiksi 15 - 20 min.
  6. Kuutioi leipäjuusto. Lisää juustokuutiot ja jogurtti kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kuumenna, älä enää keitä.
  7. Tarjoa pääruokana tai kala- tai kanaruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
140 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)