Juusto-pinaattipiiras

Juusto-pinaattipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juusto-pinaattipiiras

Juusto-pinaattipiiras

Pinaatti-juustopiiras sopii tarjottavaksi yhdessä salaatin kanssa maukkaana pikkusuolaisena tai illanistujaisissa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
40 min
kohotus
30 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 dl
vettä
¼ pkt
hiivaa
¼ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
pinaattia tai nokkosta ryöpättynä
1 rkl
2 dl
1 dl
3
kananmunaa
1 ½ rkl
oreganoa
½ tl
mustapippurirouhetta
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet ja Oivariini. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli tai taputtele pyöreäksi, halkaisijaltaan n. 26 - 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi. Nosta taikina vuokaan ja levitä sitä myös vuoan reunoille. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista ryöpättyä pinaattia tai nokkosta ja sipulia Oivariini rasvassa, kunnes sipuli hiukan pehmenee.
  4. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset, viimeisenä valutetut juustokuutiot. Kaada täyte taikinapohjalle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Pinaatin tai nokkosen ryöppäys: Kiehauta pinaatti tai nokkoset runsaassa vedessä, siivilöi, purista liika neste pois ja hienonna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›