Kalaseljanka

Kalaseljanka

45 min
keskitaso
50 kcal / 100g
4
7

Seljanka on peräisin venäläisestä keittiöstä. Suomessa se tunnetaan yleensä kalakeittona, mutta sen voi tehdä myös esim. lihasta tai sienistä. Tässä keitossa maustekurkut ja oliivit antavat ruoalle maistuvaa happamuutta ja suolaisuutta.

Ainekset

5 annosta
8 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
10
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
1 (100 g)
sipuli
3 (200 g)
porkkanaa
4 - 6 (500 g)
perunaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
400 g
tuoretta, nahatonta, ruodotonta kalaa , esim. ahven, siika tai lohi
2 - 3 (150 g)
maustekurkkua
1 dl
oliiveja
1 prk (3,3 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää liemikuutio, pippurit, hienonnettu sipuli sekä suikaloidut porkkanat ja perunat. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
  2. Lisää tomaattimurska. Paloittele kala ja lisää joukkoon. Anna hautua kunnes kala kypsyy.
  3. Lisää pieniksi kuutioidut maustekurkut, viipaloidut oliivit ja ruokakerma. Kuumenna. Tarkista maku. Viimeistele persiljalla.
  4. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)