Kalaseljanka

Kalaseljanka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kalaseljanka

Kalaseljanka

Seljanka on peräisin venäläisestä keittiöstä. Suomessa se tunnetaan yleensä kalakeittona, mutta sen voi tehdä myös esim. lihasta tai sienistä. Tässä keitossa maustekurkut ja oliivit antavat ruoalle maistuvaa happamuutta ja suolaisuutta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
8 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
10
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
1 (100 g)
sipuli
3 (200 g)
porkkanaa
4 - 6 (500 g)
perunaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
400 g
tuoretta, nahatonta, ruodotonta kalaa , esim. ahven, siika tai lohi
2 - 3 (150 g)
maustekurkkua
1 dl
oliiveja
1 prk (3,3 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää liemikuutio, pippurit, hienonnettu sipuli sekä suikaloidut porkkanat ja perunat. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
  2. Lisää tomaattimurska. Paloittele kala ja lisää joukkoon. Anna hautua kunnes kala kypsyy.
  3. Lisää pieniksi kuutioidut maustekurkut, viipaloidut oliivit ja ruokakerma. Kuumenna. Tarkista maku. Viimeistele persiljalla.
  4. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›