Korvapuusti-juustokakku

Korvapuusti-juustokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Korvapuusti-juustokakku

Korvapuusti-juustokakku

Ihanan helppo hittikakku! Tee syksyn ja joulun makuinen kakku tai kesän raikas unelmainen juustokakku. Kaupan korvapuusti-raakapakasteista teet sekä kakkupohjan, että näyttävän kakkureunan mehevälle ja kuohkealle täytteelle. Tätä kakkua ei kannata missata!

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Korvapuustipohja

1 rkl
1 pussi (560 g)
korvapuustia , raakapakaste

Täyte

3
kananmunaa
3 rkl
sokeria
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
½ prk (á 200 g)
½ dl
perunajauhoja
1 dl
luumumarmeladia tai kirsikkahilloa

Päälle

1 dl
½ prk (á 200 g)
150 g
tuoreita luumuja tai kirsikoita
jauhettua kanelia
( kakunkoristeita , esim. suklaakoristeet )

Ohje

  1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ø 23 cm Oivariini rasvalla.
  2. Leikkaa kohmeiset pakastekorvapuustit 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Levitä korvapuustiviipaleita vuoan pohjalle, jättäen 8 viipaletta sivuun. Kun puustiviipaleet ovat pääosin sulaneet, painele ne käsin vuoan pohjalle levyksi. Paina loput kahdeksan viipaletta vuoan reunoille. Sivele marmeladi/hillo pohjalle.
  4. Erottele munat kahteen kulhoon. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaisten joukkoon rahkat ja siivilöity perunajauho. Yhdistä vaahto ja rahka.
  5. Kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 150 asteessa 1 h. Suojaa kakun pinta paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, että pinta ei tummu.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai väh. 2 h.
  8. Päälle

  9. Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi. Asettele kakulle hedelmät ja muut koristeet. Koristele pursotuksin. Viimeistele siivilöidyllä kanelilla.
  10. Mansikkainen korvapuusti-juustokakku

  11. Käytä hillona mansikka- tai marjahilloa ja täytteenä 2 prk Valio maustettua rahkaa vaniljaa sekä ½ prk Valio maustettua rahkaa sitruunaa. Pinnalle kerman kanssa vastaavasti ½ prk sitruunarahkaa. Koristele mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.