Lempeä maa-artisokkagratiini

Lempeä maa-artisokkagratiini

2 h 10 min
helppo
116 kcal / 100g
1
2

Maa-artisokkagratiini maistuu herkullisena kasvispääruokana tai lisukkeena tarjottuna.

Ainekset

4 annosta
500 g
maa-artisokkaa
500 g
jauhoista perunaa , esim. Van Gogh
1 tl
pippurisekoitusta
1 ¼ tl
suolaa
1 pussi (150 g)
4 dl

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi (2 - 3 mm) viipaleiksi. Huuhdo nopeasti lävikössä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada uunivuokaan.
  2. Ripota mausteet päälle ja sekoita hyvin, jotta saat mausteet tasaisesti. Sekoita joukkoon puolet mozzarellaraasteesta. Kaada päälle kerma. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä 200 asteessa 45 min. Ota folio pois ja ripota pinnalle loppu juustoraaste. Nosta vuoka takaisin uuniin, jatka kypsentämistä 200 asteessa 30 min. Laita uuni pois päältä, peitä vuoka uudelleen foliolla. Anna hautua jälkilämmössä 15 min.
  4. Ripota valmiin gratiinin päälle persiljaa.
  5. Tarjoa kasvispääruokana tai lisäkeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)