Maksapatee

Maksapatee
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Maksapatee

Maksapatee on perinteinen osa suomalaista pito- ja joulupöytää. Valmista kotitekoinen patee lahjaksi ystävälle ja anna se kauniin uunivuoan kera.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
300 g
jauhettua maksaa , esim. naudan tai broilerin
1 tlk (125 / 81 g)
anjovisfileitä
2
kananmunaa
2 dl
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
siirappia
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria

Koristeluun

1 pkt (120 g)
fileepekonia paahdettuina kuutioina
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl
karpaloita

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, laita anjovikset valutettuina ja yrtit hienonnettuina. Jauha tasaiseksi seokseksi.
  2. Voitele patee- tai muu vastaava 1 l:n vetoinen uunivuoka voilla. Kaada seos vuokaan.
  3. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 50 min, eli kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä patee vuoassaan.
  4. Leikkaa fileepekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda kuivalla pannulla keskilämmöllä rapeiksi.
  5. Kumoa patee tai tarjoa se vuoasta. Koristele paahdetuilla pekonikuutioilla, hienonnetulla persiljalla ja karpaloilla.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit tehdä kaksinkertaisen annoksen ja kypsentää kolmessa, pienemmässä uunivuoassa ja antaa lahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›