Omena-pekaanipiiras

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Omena-pekaanipiiras

Omena-pekaanipiiras

Hyödynnä syksyn satoa leivonnaisissa. Pekaanipähkinöillä höystetty kinuskinen omenatäyte ihastuttaa tässä piiraassa.

1 h 20 min
keskitaso
353 kcal / 100g
0
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

25 g
1 ½ dl
fariinisokeria
2 dl
1 pussi (125 g)
pekaanipähkinöitä
2 (250 g)
hapahkoa omenaa
2
kananmunaa

Tarjoiluun

Valio kuohukermaa vaahdotettuna

tai vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. Kuumenna välillä sekoitellen 4 - 5 min. Nosta paistokasari levyltä.
  3. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kpl koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen. Anna jäähtyä.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  5. Vaahdota kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa.
  7. Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›