Omena-pekaanipiiras

Omena-pekaanipiiras

1 h 20 min
keskitaso
353 kcal / 100g
2
1

Hyödynnä syksyn satoa leivonnaisissa. Pekaanipähkinöillä höystetty kinuskinen omenatäyte ihastuttaa tässä piiraassa.

Ainekset

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

25 g
1 ½ dl
fariinisokeria
2 dl
1 pussi (125 g)
pekaanipähkinöitä
2 (250 g)
hapahkoa omenaa
2
kananmunaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. Kuumenna välillä sekoitellen 4 - 5 min. Nosta paistokasari levyltä.
  3. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kpl koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen. Anna jäähtyä.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  5. Vaahdota kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa.
  7. Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
23 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)