Hyppää sisältöön
Omena-pekaanipiiras

Omena-pekaanipiiras

Hyödynnä syksyn satoa leivonnaisissa. Pekaanipähkinöillä höystetty kinuskinen omenatäyte ihastuttaa tässä piiraassa.

Omena-pekaanipiiras

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä
  • 2 (250 g) hapahkoa omenaa
  • 2 kananmunaa

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. Kuumenna välillä sekoitellen 4 - 5 min. Nosta paistokasari levyltä.
  3. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kpl koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen. Anna jäähtyä.
  4. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  5. Vaahdota kevyesti 2 munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa.
  7. Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 20,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio kuohukermaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi