Queso fundido

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Queso fundido

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Meksikolainen queso fundido, sulanut juusto, on herkullinen alkupala tai sellaisenaan maistuva pikkusyötävä http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi

Ainekset

250 g
70 g
chorizo-makkaraa(raaka)
¼ kpl
Sipulia hienonnettuna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ kpl
vihreää paprikaa kuutioituna
¼ kpl
tuoretta chiliä hienonnettuna

Ohje

  1. Pinnalle tuoretta silputtu paprikaa. Myös savupaprikajauhe tai jeera maistuu annoksen pinnalla.
  2. Raasta/murenna juusto. Eila kotijuusto juoksee karkean raastinterän läpi lähes itsestään. Nosta raastettu juusto siivilään, jossa turha hera voi valua pois.
  3. Paista pannulla chorizo kypsäksi murenoksi. Siirrä sivuun ja kuullota sipulit, paprika ja chilit chorizon rasvassa.
  4. Ota sopivan kokoinen, tähän annokseen n. blinipannun kokoinen valurautapannu tai vaihtoehtoisesti pieni pyöreä keraaminen vuoka. Ripottele puolet juustosta pohjalle, sen päälle chorizo, sipulit ja paprikat, pinnalle vielä loput juustosta.
  5. Sulata juusto nauhamaisen venyväksi uunissa 175 asteessa n. 15 minuuttia. Koristele silputulla korianterilla ja nauti vehnätortillan välissä välittömästi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö