Täytekakut

Täytekakku on juhlapöydän kruunu. Vaikeinta täytekakun valmistuksessa on valita oma suosikki, sillä vaihtoehtoja löytyy loputtomasti ja jokaiseen makuun – koristeluista puhumattakaan, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Täytekakun pohjana käytetään usein kuohkeaa sokerikakkua, jonka voi helposti muuntaa vaaleasti tummaksi lisäämällä kaakaojauhetta. Kakun täytteeksi sopivat erilaiset marjat, hedelmät, hillot, mousset, tuorejuusto, rahkat ja kermavaahto. Kakku viimeistellään kuorruttamalla se joko kermavaahto pursotuksilla, sokerimassalla, marsipaanilla, kinuski- tai suklaakuorrutteella. Komeuden kruunaavat kauniit koristeet kuten suklaalastut, syötävät kukat, marjat tai valmiit kakkukortisteet.
Katso kaikki täytekakkureseptit!

0 reseptiä