Sinappisilakat

Sinappisilakat

12 h 30 min
keskitaso
132 kcal / 100g
0
1

Sinappisilakat sopivat tarjottavaksi niin jouluisessa kalapöydässä kuin kesällä uusien perunoiden kanssa. Karkea täysjyväsinappi tekee sinappisilakoihin mielenkiintoisen ulkonäön ja hyvän maun.

Ainekset

6 annosta
600 g
silakkafileitä

Liemi

1 ½ dl
vettä
1 ½ dl
väkiviinaetikkaa
¾ dl
sokeria
1 rkl
suolaa

Sinappikastike

2 rkl
karkeaa sinappia
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Kiehauta ensin liemen aineet, jäähdytä.
  2. Nylje silakkafileistä nahka. Leikkaa fileen puolikkaat kahteen osaan haarukkapaloiksi.
  3. Kaada liemi fileiden päälle. Sekoita ja peitä. Liota silakkafileitä yön yli jääkaapissa.
  4. Valuta fileistä liemi siivilässä.
  5. Sekoita sinappikastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike valutetuille fileille, sekoita. Anna maustua ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa alkupalaksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Suola
2,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
8 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön11.2.2016 kello 7:41
Tällä reseptillä tulee kyllä hyvää. Mutta fileiden nylkeminen on mielestäni tarpeetonta. Ja lisäisin vielä, että mausteliemessä kylmässä (esim jääkaapissa tai Etelä-Suomen nollakelitalvesa parvekkeella) muhimassapitoajan pitäisi olla vähintään 2 viikkoa, että fileet ehtivät kunnolla maustua. Mutta hyvää niistä sitten tuleekin. T. Heikki Kammonen