Siirry sisältöön
Täytetyt naanleivät

Raaka-aine

Lumoava lehtikaali

Lehtikaali on lumoava raaka-aine, jonka kesyttäminen vaatii hieman rakkautta. Näillä vinkeillä ja resepteillä saat voimakkaan makuisen lehtikaalin loistamaan.

Kesytä lehtikaali

Sitkeän rakenteensa vuoksi lehtikaali vaatii hieman aikaa ja rakkautta. Pese lehtikaalin lehdet huolellisesti ja revi lehdet puumaisesta lehtiruodista irti. Hyödynnä lehtiruoti vihersmoothiessa, pestossa tai hienonnettuna kypsennettävissä ruoissa. Lehtikaalin lehtien kesyttäminen onnistuu parhaiten hieromalla: lorauta lehtikaalin lehtien päälle öljyä, sitruunanmehua tai etikkaa sekä ripaus suolaa ja hiero lehtiä käsillä, kunnes ne pehmenevät kunnolla. Maista välissä ja hiero, kunnes rakenne on mieluinen. Lehtikaalista saa ihanasti rakennetta erilaisiin salaatteihin: kokeile lehtikaalia caesar-salaatissa tai mehevässä pastasalaatissa.

Myös paistaminen, paahtaminen ja hauduttaminen rentouttavat lehtikaalin rakennetta. Ryyditä lehtikaalilla nopea AURA gnocchipannu, simppelit tortillapizzat tai näppärä pannukiusaus. Paistetusta lehtikaalista ja MiFU®-suikaleista valmistuu täydellinen täyte naanleiville. Uunissa paahdetusta lehtikaalista sen sijaan syntyy ihana viikonloppuherkku, lehtikaalisipsit, tai lisuke arkiselle broileriruoalle.


Search