Vietä värikäs vappu

Vappuna juhlitaan suomalaista työtä, sekä tietenkin kevättä, perinteisten vappuruokien, kuten munkkien, donitsien, siman ja perunasalaatin kera. Eikä vapusta väriäkään puutu – siitä pitävät huolen vappupallot ja serpentiinit!

Nappaa käteesi lasillinen simaa, vappukuohuvaa tai raikas mocktail ja kilistä suomalaisen työn kunniaksi. Kevät on täällä, joten on aika kokoontua vappupiknikkien ja -brunssien äärelle.

Vappuaattoa juhlitaan aina huhtikuun viimeisenä päivänä ja vappupäivää toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vuonna 2022 vappuaatto sijoittuu siten lauantaille 30.4. ja vappupäivä sunnuntaille 1.5.

Vapun makein kattaus

Mitä vappu olisikaan ilman siihen kuuluvia makeita herkkuja: munkkeja, donitseja, tippaleipiä, churroja, rosetteja sekä muita herkullisia vappuleivonnaisia. Tästä löydät ohjeen niin munkkitaikinaan kuin vappudonitseihinkin!

Vapun suosikkiruoat ja -juomat

Perunasalaatti, vappupiknikillekin sopivat rennot pikkusuolaiset sekä sima ja muut vappujuomat kuuluvat kiistatta kevään hauskimpaan juhlaan. Kilisteletkö sinä vappuna itse tehdyllä simalla vai raikkaalla alkoholittomalla cocktaililla eli mocktaililla?

Kolme tapaa viettää vappua

Vappupiknik, vappupäivän brunssi ja grillaus ovat perinteisiä tapoja viettää vappua. Sään salliessa vappuherkut kannattaa nauttia raikkaassa ulkoilmassa, mutta sateen yllättäessä brunssin tai piknikin voi kattaa mainiosti myös sisälle.

Herkullisen vapun muistilista

Kaipaatko valmista vappumenua? Kokeile perinteistä, vappuklassikoiden varaan rakentuvaa vappumenua tai maailmalta vaikutteita saanutta, modernia vappumenua. Perheen lapsille maistuu veikeän värikäs vappukattaus, jossa päärooliin pääsevät nakkipiilot sekä värikkäät mokkapalat.

Herkullista vappua!