Vietä värikäs vappu

Vappuna juhlitaan suomalaista työtä, sekä tietenkin kevättä, perinteisten vappuruokien, kuten munkkien, donitsien, siman ja perunasalaatin kera. Eikä vapusta väriäkään puutu – siitä pitävät huolen vappupallot ja serpentiinit!

Vaikka vappua juhlitaan tänäkin vuonna poikkeuksellisissa olosuhteissa, ei juhlia kannata jättää väliin. Piknik onnistuu hyvin myös omalla pihalla tai parvekkeella, vappubrunssin voi mainiosti kattaa kotiin ja siman, vappukuohuvan tai mocktailien kilistelykin hoituu kavereiden kanssa hyvin videopuhelun välityksellä.

Vappuaattoa juhlitaan aina huhtikuun viimeisenä päivänä ja vappupäivää toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vuonna 2021 vappuaatto sijoittuu siten perjantaille 30.4. ja vappupäivä lauantaille 1.5.

P.S. Muista aloittaa vappusiman valmistus ajoissa!

Vapun makein kattaus

Mitä vappu olisikaan ilman siihen kuuluvia makeita herkkuja: munkkeja, donitseja, tippaleipiä, churroja, rosetteja sekä muita herkullisia vappuleivonnaisia. Tästä löydät ohjeen niin munkkitaikinaan kuin vappudonitseihinkin!

Vapun suosikkiruoat ja -juomat

Perunasalaatti, vappupiknikillekin sopivat rennot pikkusuolaiset sekä sima ja muut vappujuomat kuuluvat kiistatta kevään hauskimpaan juhlaan. Kilisteletkö sinä vappuna itse tehdyllä simalla vai raikkaalla alkoholittomalla cocktaililla eli mocktaililla?

Kolme tapaa viettää vappua

Vappupiknik, vappupäivän brunssi ja grillaus ovat perinteisiä tapoja viettää vappua. Eikä niistä tarvitse luopua tänäkään vuonna: lähtekään piknikille vaikka rauhalliselle takapihalle, kokatkaan brunssi kotona tai laittakaa grilli kuumaksi oman perheen kesken.

Herkullisen vapun muistilista

Kaipaatko valmista vappumenua? Kokeile perinteistä, vappuklassikoiden varaan rakentuvaa, vappumenua tai maailmalta vaikutteita saanutta, modernia vappumenua. Vai järjestäisitkö sittenkin perheen lapsille hauskan värikkään vappukattauksen, jossa päärooliin pääsevät nakkipiilot ja värikkäät mokkapalat?

Herkullista vappua!