Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruunainen pähkinägranola

Granola on välipala- ja aamiaisruoka, joka on tullut meille Amerikasta. Granolan rapea koostumus syntyy uunissa tai pannulla. Tarjoa granolaa viilin ja jogurtin päällä, uuniomenoiden, marjojen ja hedelmäsalaatin kera tai vaikkapa marjakeiton ja -kiisselin höysteenä.

Sitruunainen pähkinägranola
Sitruunainen pähkinägranola

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl cashew- tai macadamiapähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2 tl sitruunamehua

Ohje

  1. Paahda kuivalla pannulla keskilämmöllä kaurahiutaleita ja rouhittuja pähkinöitä, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
  2. Lisää sokeri, voi ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa. Jäähdytä.
  3. Tarjoa uuniomenoiden ja / tai jäätelön höysteenä sekä jogurtin tai viilin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 483 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 51,7 g
Rasva 26,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search