Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Makua ja väriä lautaselle – näin käytät tuoreita yrttejä ruoanlaitossa

Makua ja väriä lautaselle – näin käytät tuoreita yrttejä ruoanlaitossa
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Tilliä uusien perunoiden kaveriksi ja basilikaa pizzan päälle. Kuulostaako tutulta? Tilli ja basilika ovat tuttu näky monen suomalaisen keittiössä, mutta mihin lipstikka sopii? Entä minttu?

Korianteria, lipstikkaa, rosmariinia ja timjamia. Monien kauppojen yrttivalikoimat ovat viime vuosina kasvaneet hurjasti ja valittavana on jos jonkinlaista yrttiä. Mutta mihin mikäkin niistä parhaiten sopii? Kokosimme pienen yrttioppaan, josta löydät kätevät käyttövinkit tavallisimmille yrteille.

Tilli

Tilli tunnetaan pohjoismaisten peruna-, kala- ja rapuruokien maustajana. Erityisen hyvin tillin sopii uusien perunoiden, graavikalan, rapujen sekä kalan kanssa tarjottavien kastikkeiden maustajaksi. Hentoinen tilli kannattaa lisätä ruokiin vasta valmistuksen loppuvaiheessa.


Search