Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Rakastu Ranskaan – kokeile uusia ideoita tai herkullisia klassikoita 

Lyonin kanapata

Ranskalaista keittiötä pidetään hienostuneena ja makumaailmaltaan monipuolisena – näiden reseptien avulla ranskalaisten ruokien kokkaaminen on myös yllättävän helppoa!

Ranskalainen ruoka on lumonnut herkkusuut kautta aikojen, ja Ranska tunnetaankin yhtenä maailman gastronomian keskuksista. Ranskan ruokakulttuuri on rikas ja monipuolinen, ja se vaihtelee alueittain. Eri alueiden ruokia yhdistää etenkin juustojen, voin ja kerman käyttö. Ranskalainen keittiö on kuuluisa siitä, että se kunnioittaa vuodenaikojen vaihtelua ja tuoreita, paikallisia raaka-aineita. Ranskalaiset eivät nauti ruokaa vain nälkäänsä, vaan he pitävät aterioita myös sosiaalisena tapahtumana, joka yhdistää perhettä ja ystäviä.

Alkuruoaksi ja herkutteluhetkiin

Ranskalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu nautiskelu ajan kanssa. Seurustelun lomaan sopivat jaettavat alkupalat, kuten Mornay-juustokastike, johon dipataan erilaisia herkullisia lisukkeita. Jos haluat hieman hifistellä, valmista kevyt alkupala kampasimpukoista: hienostunut herkku valmistuu nopeasti ja herättää ruokahalun.

Ranskalaiseen alkupalapöytään sopivat myös suolaiset piirakat, kuten pehmeät quichet ja avomalliset galettet. Sienten ystävä ilahtuu takuuvarmasti crème fraîchella mehevöitetystä sienigalettesta ja vahvempien makujen rakastaja AURA pekoni-viikunagalettesta. Juustoisiin quicheihin sopivat täytteiksi niin suolainen savulohi kuin karamellisoidut sipulitkin.


Search