Ihana kesä yhdessä pöydässä

Pitkät päivät ja valoisat illat ovat täällä: kesä voi alkaa! Herkullinen kesäruoka nostaa hymyn huulille.

Grillissä kuumenevat monet herkut mehevistä hampurilaisista grillivartaisiin ja kasvisnyytteihin. Kotimaiset kasvikset ja marjat pyöräytetään kesäkeittiössä helpoiksi herkuiksi. Leipuri kruunaa kakkunsa samana päivänä poimituilla mehukkailla marjoilla.

Kesäaamuina ehtii nauttia rennosta tunnelmasta pidemmän kaavan mukaan. Kesään kuuluvat myös mökkiviikonloput, joihin fiksu varautuu vaikkapa vinkkiemme avulla. Juhannus, rippijuhlat ja muut kesäjuhlat järjestetään rennolla otteella ja helpoilla herkuilla. Palaa ihmeessä tutkimaan reseptejämme ja vinkkejämme uudestaankin kesän mittaan!

Hampurilainen joka tilanteeseen

Hampurilainen on helppo kesäruoka, joka taipuu kaikenlaisiin ruokavalioihin ja tilanteisiin. Valmistat sen helposti myös mökillä ja grillaten. Jokainen voi koota itselleen mieluisimman hampurilaisen, kun valikoit pöytään runsaasti houkuttelevia täytteitä. Katso kattavat vinkit ja reseptit hampurilaisiin. Pidä grilli kuumana muidenkin grillausideoidemme avulla.

Helppoa mökkiruokaa

Suomalaisen kesäperinteen kulmakivenä on mökkeily. Kuuluuko sinun kesääsi mökkiviikonloppu tai mökkireissu järven rannalle, saareen, erämökille, vuokramökille tai ehkä mökkityömaalle? Kokosimme valmiit mökkiruokavinkit eri tilanteisiin. Kesämökin ruokapöytä on katettu!

poimi ideat mökille

Suomen suosituimmat kesäherkut

Suomalainen kesä maistuu mansikoilta, mustikoilta ja muurinpohjaletuilta – myös hakukoneiden mukaan. Selvitimme, mitkä ovat Suomen haetuimpia herkkureseptejä kesäaikaan. Löytyykö listasta myös oma suosikkisi?

katso kesän suosikit

Kotimainen kala on kesän paras saalis

Kesällä maistuu kotimainen kala. Nouseepa se järvikalana mökkijärvestä, raikkaana merestä tai eettisenä valintana kalatiskistä, nautiskele se parhaiden kalareseptien avulla hyvässä seurassa.

Nappaa reseptit ja vinkit

Täydellisissä letuissa on pitsireuna

Letut maistuvat niin suolaisina kuin makeina ja täytteillä voi leikitellä kokoamalla vaikka lettukakun. Lue vinkit täydellisten lettujen paistamiseen ja opettele letunheiton tekniikka!

katso vinkit

Savustaminen sopii kesän herkkuihin

Savun aromi tuo uudenlaista makua moniin kesäruokiin. Savustamiseen ei tarvita ihmeellisiä varusteita tai rakettitiedettä. Näillä vinkeillä pääset alkuun savustuksessa.

savustetaan

Kesäaamut

Voiko ihanammin päivän enää alkaa, kuin maittavalla aamiaisella? Kiireettömiä kesäaamuja riittää, joten kokosimme herkulliset ja helpot ideat yhteen. Nappaa tästä hyvä aamiainen, kokeile ja poimi omat suosikkisi! Kesä on myös hyvä vuodenaika tehdä tuorepuuro tai smoothie. Helpoimmillaan poimit ainekset suoraan omasta marjapuskasta. Oikoreitin tarjoavat valmiit smoothiet ja tuorepuurot – luomuna, jogurtilla kruunattuna tai kokonaan kasvipohjaisista aineksista valmistettua.

Helpot herkut kesään

Kesäherkuttelussa ei kuulu stressata! Tuoreet ja raikkaat raaka-aineet asetellaan vuokaan, maljaan ja lautaselle rennoilla resepteillä. Jäätelö nautitaan tänä kesänä piirakan muodossa. Kesällä pääosassa ovat kotimaiset marjat: raparperi, mansikka ja mustikka. Kesä on myös muurinpohjalettujen aikaa. Helpoilla kesäherkuilla ilahdutat itseäsi, läheisiäsi ja kyläilijöitä aina uudestaan.

Kesä maitotilalla

Toukokuu merkitsee lehmille laidunkauden alkamista. Valiolaiset maitotilat järjestävät sen kunniaksi Laitumellelasku-tapahtumia ympäri Suomen. Eläinten hyvinvointi on oleellinen osa Valion vastuullista tapaa toimia. Toivottavasti sinäkin bongaat lehmiä kesämaisemasta!

  • Valio Laitumellelasku 2019

    Tunnelmia lehmien laitumellelaskusta Viikin opetus- ja tutkimustilalta Helsingin Viikistä toukokuulta 2019.

  • Lehmät kirmaavat kesälaitumille

    Tältä näyttää, kun Valion lehmät rientävät kesälaitumelle Paimiossa. Ammuuu.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›