Ihana kesä yhdessä pöydässä

Pitkät päivät ja valoisat illat ovat täällä: kesä voi alkaa! Herkullinen kesäruoka nostaa hymyn huulille.

Grillissä kuumenevat monet herkut mehevistä hampurilaisista grillivartaisiin ja kasvisnyytteihin. Kotimaiset kasvikset ja marjat pyöräytetään kesäkeittiössä helpoiksi herkuiksi. Leipuri kruunaa kakkunsa samana päivänä poimituilla mehukkailla marjoilla.

Kesäaamuina ehtii nauttia rennosta tunnelmasta pidemmän kaavan mukaan. Kesään kuuluvat myös mökkiviikonloput, joihin fiksu varautuu vaikkapa vinkkiemme avulla. Juhannus, rippijuhlat ja muut kesäjuhlat järjestetään rennolla otteella ja helpoilla herkuilla. Palaa ihmeessä tutkimaan reseptejämme ja vinkkejämme uudestaankin kesän mittaan!

Hampurilainen joka tilanteeseen

Hampurilainen on helppo kesäruoka, joka taipuu kaikenlaisiin ruokavalioihin ja tilanteisiin. Valmistat sen helposti myös mökillä ja grillaten. Jokainen voi koota itselleen mieluisimman hampurilaisen, kun valikoit pöytään runsaasti houkuttelevia täytteitä. Katso kattavat vinkit ja reseptit hampurilaisiin. Pidä grilli kuumana muidenkin grillausideoidemme avulla.

Helppoa mökkiruokaa

Suomalaisen kesäperinteen kulmakivenä on mökkeily. Kuuluuko sinun kesääsi mökkiviikonloppu tai mökkireissu järven rannalle, saareen, erämökille, vuokramökille tai ehkä mökkityömaalle? Kokosimme valmiit mökkiruokavinkit eri tilanteisiin. Kesämökin ruokapöytä on katettu!

Poimi ideat mökille

Kesäaamut

Voiko ihanammin päivän enää alkaa, kuin maittavalla aamiaisella? Kiireettömiä kesäaamuja riittää, joten kokosimme herkulliset ja helpot ideat yhteen. Nappaa tästä hyvä aamiainen, kokeile ja poimi omat suosikkisi! Kesä on myös hyvä vuodenaika tehdä tuorepuuro tai smoothie. Helpoimmillaan poimit ainekset suoraan omasta marjapuskasta. Oikoreitin tarjoavat valmiit smoothiet ja tuorepuurot – luomuna, jogurtilla kruunattuna tai kokonaan kasvipohjaisista aineksista valmistettua.

Helpot herkut kesään

Kesäherkuttelussa ei kuulu stressata! Tuoreet ja raikkaat raaka-aineet asetellaan vuokaan, maljaan ja lautaselle rennoilla resepteillä. Jäätelö nautitaan tänä kesänä piirakan muodossa. Kesällä pääosassa ovat kotimaiset marjat: raparperi, mansikka ja mustikka. Kesä on myös muurinpohjalettujen aikaa. Helpoilla kesäherkuilla ilahdutat itseäsi, läheisiäsi ja kyläilijöitä aina uudestaan.

Suomen suosituimmat kesäherkut

Suomalainen kesä maistuu raparperilta, mansikoilta ja muurinpohjaletuilta – myös hakukoneiden mukaan. Selvitimme, mitkä ovat Suomen haetuimpia herkkureseptejä kesäaikaan. Löytyykö listasta myös oma suosikkisi?

Katso kesän suosikkireseptit

Keskikesän makuja

Juhannukseen kuuluu herkullinen grilliruoka ja hyvä seura. Monien juhannus vietetään mökillä, joten yksinkertaiset reseptit ovat tervetulleita. Ne maistuvat myös kesän edetessä.

Löydä parhaat juhannusruoat
Savustaminen sopii kesän herkkuihin

Kesä maitotilalla

Toukokuu merkitsee lehmille laidunkauden alkamista. Valiolaiset maitotilat järjestävät sen kunniaksi Laitumellelasku-tapahtumia ympäri Suomen. Eläinten hyvinvointi on oleellinen osa Valion vastuullista tapaa toimia. Toivottavasti sinäkin bongaat lehmiä kesämaisemasta!