Maistuisiko itse tehty jäätelö tai sorbetti? Jäätelö valmistuu kotona hyvin sekä jäätelökoneella että ilman. Jäätelökoneella herkuttelemaan pääsee hieman nopeammin, ilman jäätelökonetta tarvitaan hippusen enemmän aikaa.
Jäätelö, sorbetti, jäädyke, pehmis, softis, mehujää, jäätelöpuikko, jäätelötötterö. Rakkaalla herkulla on monta nimeä ja erilaista muotoa. Tässä reseptit ihanan kylmiin hetkiin!
Jäätelön perusohje on varsin yksinkertainen, ja siihen tulee vain muutama raaka-aine. Perinteinen jäätelömassa valmistetaan kermasta, maidosta, kananmunista sekä sokerista. Mitä rasvaisempaa käyttämäsi maitotuote on, sitä täyteläisemmän makuista jäätelöstäsi tulee.
Mökkijäätelössä ja kotijäätelöissä jäätelöpohjaan riittää vain kolme raaka-ainetta: Valio suklaa- tai kinuskikerma sekä kananmunat ja sokeri. Mukaan vielä haluamasi mausteet tai kastikkeet ja simppeli jäätelö on jäätymistä vaille valmis. Jos mieli tekee raikkaampia makuja, pyöräytä pakastimeen mansikka-raparperijäätelöä tai appelsiinilla maustettua tiikerijäätelöä. Helppoa ja uskomattoman herkullista!
Jos kotoa löytyy jäätelökone, kannattaa sitä ehdottomasti käyttää. Jäätelökoneella kuohkea jäätelö syntyy vaivatta ja tavallisesti valmista tulee jo 30-60 minuutissa. Lisäksi jäätelökone mahdollistaa lukuisten eri kylmien herkkujen valmistuksen frozen yogurtista eli jääjogurtista vaniljajäätelöön ja maitojäätelöön.
Maistuisiko mehujää, mansikkasorbetti, rahkajäätelö tai proteiinijäätelö? Jäätelö- ja sorbettireseptejä löytyy varmasti joka makuun. Eikä aina tarvitse tehdä edes jäätelöä itse, sillä valmiistakin jäätelöstä saa mieleisensä, kun mukaan sekoittaa omaan makuun sopivaa kastiketta tai makeita ripotteita, kuten karkkeja tai keksinpaloja.