Suomen suosituimmat kesäherkut

Mitä suomalaiset syövät kesällä? Vastaus selviää listalta, johon kokosimme suomalaisten suolaiset ja makeat suosikit. Löytyykö sinun kesäherkkusi näiden joukosta?

Kesä tuo monelle muutoksen ruoanlaittopaikkaan. Enää ei välttämättä olla hyvin varustellun keittiön ääressä kotona vaan ruokaa saatetaan tehdä mökillä, veneessä tai luonnon helmassa. Siksi Suomen suosituin kesäruoka on parhaimmillaan paitsi herkullista, myös helppoa, nopeaa ja mahdollisimman vähällä tiskillä syntyvää.

Vaivattomuuden lisäksi suomalaiset arvostavat kesällä kauden parhaita raaka-aineita: tuoreita vihanneksia, uusia perunoita, yrttejä, raparperia, mustikoita ja mansikkaa. Kokoa tästä mieleisesi kesäkattaus – herkullisia vaihtoehtoja kyllä riittää!

Suolaisia suosikkeja

Suomalaiset rakastavat tuoretta kalaa, sieniä, grilliruokia, grilliruoan kylkeen sopivia lisukkeita sekä tietysti uusia perunoita. Kokeile lohen savustusta, grillattua varhaiskaalia, grillivartaita, täytettyjä paprikoita grillissä, kesäpizzaa tai chorizo-raakamakkaraa. Uudet perunat loistavat lisukkeina, joten valmista vaikkapa grillatut uudet perunat valkosipulilla tai Ndujalla maustettuna, perunasalaatti uusista perunoista, perinteiset hyrskypotut tai hölskypotut.

Kalan ja uusien perunoiden lisäksi suomalaisia miellyttävät kesäiset keitot ja salaatit, kuten kesäkeitto, kalakeitto, kukkakaalikeitto, grillisalaatti, coleslaw, nizzansalaatti ja kesäsalaatti. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Jälkkäripöydän suosikit

Kesällä suomalaiset nauttivat marjoista ja hedelmistä: mansikoista, mustikoita, vadelmista, herukoista, kirsikoista, raparperista ja omenoista. Lisäksi pakastinta tyhjennetään jo tulevaa marjasatoa ajatellen ja piirakkaan tai jälkkäriin saattavat sujahtaa myös edellisen vuoden marjat, kuten puolukat. Ja kun suomalaisista puhutaan, ei pidä unohtaa lettuja ja jäätelöä. Niitä nimittäin syödään monessa kodissa läpi kesän.

Valmista sesongin suosikeista vaikkapa vegaaninen raparperipiirakka, mansikkakakku, mustikkapiirakka tai brita-juustokakku, jossa yhdistyvät kaksi suosikkia: britakakku ja mansikkajuustokakku. Tai kokeile rohkeasti uutta ja grillaa raparperia nyyteissä.

Sesonki
Kalan grillaus
Sesonki
Lettujen paistaminen
Sesonki
Itse tehty jäätelö