Suomen suosituimmat kesäherkut

Mitä suomalaiset syövät kesällä? Vastaus selviää listalta, johon kokosimme suomalaisten suolaiset ja makeat suosikit. Löytyykö sinun kesäherkkusi näiden joukosta?

Kesä tuo monelle muutoksen ruoanlaittopaikkaan. Enää ei välttämättä olla hyvin varustellun keittiön ääressä kotona vaan ruokaa saatetaan tehdä mökillä, veneessä tai luonnon helmassa. Siksi Suomen suosituin kesäruoka on parhaimmillaan paitsi herkullista, myös helppoa, nopeaa ja mahdollisimman vähällä tiskillä syntyvää.

Vaivattomuuden lisäksi suomalaiset arvostavat kesällä kauden parhaita raaka-aineita: tuoreita vihanneksia, uusia perunoita, yrttejä, raparperia, mustikoita ja mansikkaa. Kokoa tästä mieleisesi kesäkattaus – herkullisia vaihtoehtoja kyllä riittää!

Suolaisia suosikkeja

Suomalaiset rakastavat uusia perunoita, tuoretta kalaa, sieniä, grilliruokia ja grilliruoan kylkeen sopivia lisukkeita. Maistuisiko vaikka kantarellirisotto, kesäpizzat, mausteinen chorizo tai kaksi suosikkia yhdessä: grillatut uudet perunat? Grilliruoan ja kalan lisäksi suomalaisia miellyttävät kesäiset keitot ja salaatit, kuten kesäkeitto, kukkakaalikeitto, perunasalaatti, coleslaw, nizzansalaatti ja kesäsalaatti. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Jälkkäripöydän suosikit

Kesällä suomalaiset nauttivat marjoista ja hedelmistä: mansikoista, mustikoita, vadelmista, herukoista, kirsikoista, raparperista ja omenoista. Lisäksi pakastinta tyhjennetään jo tulevaa marjasatoa ajatellen ja piirakkaan tai jälkkäriin saattavat sujahtaa myös edellisen vuoden marjat, kuten puolukat. Ja kun suomalaisista puhutaan, ei pidä unohtaa lettuja ja jäätelöä. Niitä nimittäin syödään monessa kodissa läpi kesän.

Artikkeliin on valittu mukaan Valion suosituimpia kesäreseptejä sekä reseptejä, joita suomalaiset googlasivat kesällä 2020.

Sesonki
Kalan grillaus
Sesonki
Lettujen paistaminen
Sesonki
Itse tehty jäätelö