Suomen suosituimmat kesäherkut

Suomalainen kesä maistuu raparperilta, mansikoilta ja muurinpohjaletuilta – myös hakukoneiden mukaan. Selvitimme, mitkä ovat Suomen haetuimpia herkkureseptejä kesäaikaan. Löytyykö listasta myös oma suosikkisi?

Kesäkuu kuuluu raparperille

Raparperi on kesäsadon ensimmäisiä herkkuja, sillä kukinta alkaa jo alle 10 asteen lämpötilassa. Ensimmäiset raparperit kypsyvät etelässä usein jo toukokuun alkupuolella ja kausi kestää aina heinäkuun alkuun asti. Raparperi onkin kesäkuun hakukonehitti: kesäkuun 20 haetuimmasta ruoka-aiheisesta hakutermistä vain yksi ei liity raparperiin. Suosituin resepti on raparperipiirakka, mutta suomalaiset etsivät ideoita myös raparperijuustokakkuun, raparperipaistokseen ja raparperikiisseliin.

Katso kaikki raparperireseptit

Heinäkuu maistuu mansikoilta

Mansikkareseptejä etsitään jo toukokuun juhlakauden aikana, mutta kesän edetessä hakumäärät vain kasvavat. Kuumimmillaan mansikkakausi on hakukoneiden mukaan heinäkuussa, kun suomalaiset hakevat tietoja paitsi mansikan hinnasta ja poimintapaikoista, myös parasta reseptiä mansikkakakulle, mansikkapiirakalle ja mansikkajuustokakulle.

Ensimmäiset kotimaiset mansikat kypsyvät usein juhannukseksi. Sen ansiosta juhannuksen ruokapöytään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku jossain muodossa. Kokeile iki-ihanaa mansikka-britaa tai hurjan helposti valmistuvaa juhannuskakkua. Mökkikakku puolestaan valmistuu alusta loppuun paistinpannulla, eikä uunia tarvita!

Katso kaikki mansikkareseptit

Mökkeilykausi ja muurikkaletut

Heinäkuu on monelle mökkeilyn aikaa. Siinä missä lettutaikinan reseptiä haetaan ympäri vuoden, heinäkuussa korostuvat muurinpohjalettujen reseptin haut. Yhdistä kaksi heinäkuun suosikkiherkkua ja tee mansikkatäytteisiä muurikkalettuja tai mansikkainen lettukakku.

Katso kaikki lettureseptit

Helppoa ja nopeaa mökkiruokaa

Mökillä otetaan rennosti ja arvostetaan yksinkertaisia asioita – myös ruoka-aikoina. Mökkireseptit valmistuvat ilman viimeisen päälle viritettyjä vempaimia ja pääosaan pääsevät kesän tuoreet maut.

Katso vinkit

Mustikka ja herukat ovat loppukesän herkkuja

Hakutrendit noudattelevat suomalaista satoa. Heinä-elokuussa mustikkapiirakan hakumäärät kääntyvät nousuun, kun suomalaiset suuntaavat marjametsälle ja torikaupoille sinisen kullan perässä. Moni tekee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillisen tai ainakin hakee reseptiä siihen.

Loppukesästä kypsyvät herukat näkyvät elokuun hauissa, kun viinimarjapensaiden sadolle etsitään käyttöideoita. Mehun, hillon ja hyytelön lisäksi herukat taipuvat moniin herkullisiin leivonnaisiin. Jos kaipaat jotain aivan uutta, kokeile AURA mustaherukkapiirakkaa, joka saa pinnalleen vielä reilun annoksen kinuskijäätelöä.

Katso kaikki mustikkareseptit

Jäätelö kuuluu kesään

Ja mitä olisikaan kesä ilman jäätelöllä herkuttelua? Vaikka suomalaiset syövät jäätelöä tunnetusti läpi vuoden, ilmojen lämpeneminen toukokuussa kääntää myös jäätelöhakujen määrän nousuun. Vaikka suurin osa kesän jäätelöistä herkutellaan varmasti sellaisenaan kaupasta tai jäätelökioskista ostettuna, etsitään kesällä myös jäätelöreseptejä. Olisiko helposta jäätelöpiirakasta tai itse valmistettavasta mökkijäätelöstä tämän kesän suosikkireseptiksi?

Katso kaikki jäätelöreseptit

Suosituimmat suolaiset ruoat

Matka pellolta pöytään on kesällä mahtavan lyhyt. Kesän pääruokahakuja rytmittää se, mitä kesän sato tuo kasvimaille ja kauppoihin tullessaan. Vuonna 2018  suomalaiset hakivat joukolla ideoita kesäkurpitsan valmistamiseen kesäkurpitsareseptien muodossa. Supersuosittuun kesäkeittoon sujahtavat kaikki kesän kasvikset sulassa sovussa ja pinaattilettuihin voi piilottaa kesäsadon vihreyttä kaikille maistuvassa muodossa. Vuonna 2018 suomikansan katse siirtyi myös lahden toiselle puolelle, sillä  meillä selvitettiin ahkerasti ruotsalaisten lihapullien salaisuutta. Ja me kuiskaamme salaisuuden nyt teille: ruotsalaisiin lihapulliin käytetään  kuohukermaa. Ja jos Suomen  kesässä yksi asia on varmaa, on se, että  grillit käyvät kuumana.

Artikkelissa on käytetty lähteenä Dagmar Oy:n Valiolle huhtikuussa 2017 tekemää raporttia, jossa tutkittiin vajaan kahdentuhannen ruoka-aiheisen termin hakutrendejä kesä-elokuussa edellisen neljän vuoden ajalta sekä kesän 2018 suosituimpia hakutrendejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›