Katso videolta, kuinka helposti letun heitto hoituu ja kokeile itse!
Vinkkivideo: Letun heittäminen
Letun kääntäminen heittämällä ei ole vaikeaa, mutta silti näyttävää.
Lettu, lätty, räiskäle tai ohukainen – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta maku on kaikille tuttu. Näillä resepteillä paistat niin perinteiset, gluteenittomat kuin vegaanisetkin letut.
Lettutaikinan resepti on yksinkertainen: maitoa, kananmunia, jauhoja, sokeria, suolaa ja hiukan rasvaa pannuun. Letut perusmuodossaan maistuvat kermavaahdon ja hillon tai marjojen kera. Kesäisillä lettukesteillä päälle sopii tietenkin kylmä jäätelö tai Valio Vanilla™ vaniljakastike.
Lettutaikinalle on erilaisia tarpeita yhtä paljon kuin on syöjiäkin. Peruslettutaikinaa on mukava maustaa välillä esim. pinaatilla, nokkosilla tai kaurahiutaleilla. Kesällä räiskäleet paistetaan tietenkin ulkona muurikalla, jolloin lettutaikinakin on hieman erilainen.
Allergiat ja erityisruokavaliot on helppo ottaa huomioon valitsemalla nesteeksi joko Valio Eila® laktoosittoman maitojuoman tai Valio Oddlygood® kaurajuoman. Keliaakikolle soveltuvat letut syntyvät gluteenittomista jauhoista tai vaikkapa banaanista.
Herkulliset makeat lisukkeet letuille tekevät tavallisestakin arjesta juhlaa. Kermavaahto tai vaniljakastike ovat klassikoita, mutta kokeile myös kinuskikastiketta, Valio maustettuja rahkoja ja makeita tuorejuustoja tuoreiden marjojen kera. Kanadalaiset tarjoaisivat letut vaahterasiiparilla, mutta myös ruokosokerisiirappi on oivallinen valinta. Kesäisen kahvipöydän kruunaa herkullisen mansikkainen lettukakku.
Välillä on ihanaa herkutella myös suolaisilla letuilla ja monelle ne maistuvat jopa makeita lettuja paremmin. Välipalaletun väliin voi sujauttaa nopeasti esimerkiksi yrteillä maustettua rahkaa, tuorejuustoa tai juustoraastetta. Erilaiset suolaiset täytteet tuovat lettuihin lisää ruokaisuutta ja ne sopivat hyvin vaikkapa alkupalaksi - tai miksei pääruoaksikin! Tuhdit letut voi täyttää Valio MiFU® ruokarakeilla tai raejuustolla.
Paistoitpa letut pikkulettupannulla, paistinpannulla tai muurinpohjalla, samat perusvinkit toimivat aina. Suosittu Valio Oivariini® juokseva sopii erinomaisesti lettujen paistamiseen. Sen pehmeä, juokseva koostumus tekee paistamisesta mutkatonta. Laktoosittomana tuotteena se sopii hyvin suurempiinkin lettukesteihin, joissa herkuttelijoita on useita. Sillä saat mukavan ruskean pinnan pannulla paistuviin lettuihin.
Letun kääntäminen heittämällä ei ole vaikeaa, mutta silti näyttävää.