Dijonvoi ja kasvikset Provençale

Dijonvoi ja kasvikset Provençale

45 min
helppo
80 kcal / 100g
0
0

Kesäiset kasvikset maistuvat dijon-sinapilla maustetun voin kera ja Provencen yrttimausteella höystettynä. Tarjoa kasviksia lihan ja kalan lisäkkeenä.

Ainekset

10 annosta

Dijonvoi (sinappivoi)

200 g
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
1 rkl
sitruunamehua

Kasvikset Provençale

n. 2 l
kesäkasviksia , esim. porkkanoita, kukka- tai parsakaalia, papuja tai apposherneitä
n. 1 l
vettä
ripaus
suolaa ja sokeria
2 tl
Herbes de Provence yrttiseosta

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin sinappi ja sitruunamehu. Ota leivinpaperista uunipellin kokoinen pala. Kaada voiseos sen keskelle. Taita paperi kahtia. Pidä alemmasta paperista kiinni ja työnnä muovilastalla tai viivottimella voi tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje päät tiukasti. Laita tanko jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
  2. Mausta keitinvesi suolalla ja sokerilla. Keitä kasvikset vähässä vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Lisää kasvikset kattilaan kypsymisjärjestyksessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan yrttimauste sekä nokare Dijonvoita. Sekoittele.
  3. Leikkaa voitanko napeiksi ja laita tarjolle.
  4. Tarjoa Dijonvoita kuumien kasvisten tai grillatun lihan ja kalan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)