Irish cream tiramisukakku

Irish cream tiramisukakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Irish cream tiramisukakku

Irish cream tiramisukakku

Herkullisen kahvin ja irish creamin maustama rahka tuo makua italialaisen tiramisun henkiseen kakkuun. Kahvilla kostutetut ladyfingersit toimivat kakkukerroksina näyttävälle, mutta silti melko helppotekoiselle kakulle.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

n. 200 g
savoiardi-keksejä
2 dl
kylmää, vahvaa kahvia
1 tl
vaniljasokeria

Täytteet

4
liivatelehteä
4 dl
4 rkl
sokeria
2 prk (à 200 g)
1 prk (à 200 g)
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
vettä

Koristeluun

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Sekoita pikakahvijauhe maitokahvijuomaan. Mittaa siitä 3 rkl esim. pyöreäpohjaiseen kahvikuppiin odottamaan täytteen valmistamista.
  3. Levitä keksit leikkuulaudalle, puolita osa kekseistä. Kostuta keksit maitokahvijuomalla esim. pullasudilla.
  4. Asettele puolet kekseistä (keksien päät ulkokehään päin aseteltuina) kakkuvuoan pohjalle. Tilkitse suurimmat välit sopivan kokoisilla paloilla.
     Asettele puolet kekseistä (keksien päät ulkokehään päin aseteltuina)  kakkuvuoan pohjalle. Tilkitse suurimmat välit sopivan kokoisilla paloilla.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  6. Irish cream & coffee täyte: Sekoita irish cream rahka ja 2 rkl sokeria kulhossa. Kuumenna kahvikuppiin mitattu maitokahvi mikrossa kiehuvaksi. Sulata joukkoon 3 puristettua liivatetta. Valuta seos rahkaan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
  7. Kaada täyte keksipohjalle. Lado täytteen päälle uusi keksikerros.
  8. Vaniljatäyte: Sekoita vaniljarahka, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta vesi mikrossa kahvikupissa, sulata siihen liivate ja sekoita vaniljarahkaan. Yhdistä joukkoon loppu kermavaahto. Kaada keksien päälle.
  9. Tasoita pinta tai tee se aaltoilevaksi. Hyydytä kakkua kuvun alla jääkaapissa n. 4 h tai yön yli.
  10. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Poista rengasvuoan reunat ja siirrä kakku tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.