
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.17
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 200 g savoiardi-keksejä
- ½ tl pikakahvijauhetta
-
2 dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
Täytteet
- 4 liivatelehteä
-
4 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 4 rkl sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
-
1 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
Koristeluun
- 1 rkl kaakaojauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Sekoita pikakahvijauhe maitokahvijuomaan. Mittaa siitä 3 rkl esim. pyöreäpohjaiseen kahvikuppiin odottamaan täytteen valmistamista.
- Levitä keksit leikkuulaudalle, puolita osa kekseistä. Kostuta keksit maitokahvijuomalla esim. pullasudilla.
- Asettele puolet kekseistä (keksien päät ulkokehään päin aseteltuina) kakkuvuoan pohjalle. Tilkitse suurimmat välit sopivan kokoisilla paloilla.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Irish cream & coffee täyte: Sekoita irish cream rahka ja 2 rkl sokeria kulhossa. Kuumenna kahvikuppiin mitattu maitokahvi mikrossa kiehuvaksi. Sulata joukkoon 3 puristettua liivatetta. Valuta seos rahkaan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
- Kaada täyte keksipohjalle. Lado täytteen päälle uusi keksikerros.
- Vaniljatäyte: Sekoita vaniljarahka, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta vesi mikrossa kahvikupissa, sulata siihen liivate ja sekoita vaniljarahkaan. Yhdistä joukkoon loppu kermavaahto. Kaada keksien päälle.
- Tasoita pinta tai tee se aaltoilevaksi. Hyydytä kakkua kuvun alla jääkaapissa n. 4 h tai yön yli.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Poista rengasvuoan reunat ja siirrä kakku tarjolle.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
12,4 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa