Siirry sisältöön
Irish cream tiramisukakku

Irish cream tiramisukakku

Herkullisen kahvin ja irish creamin maustama rahka tuo makua italialaisen tiramisun henkiseen kakkuun. Kahvilla kostutetut ladyfingersit toimivat kakkukerroksina näyttävälle, mutta silti melko helppotekoiselle kakulle.

Irish cream tiramisukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

Täytteet

Koristeluun

  • 1 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Sekoita pikakahvijauhe maitokahvijuomaan. Mittaa siitä 3 rkl esim. pyöreäpohjaiseen kahvikuppiin odottamaan täytteen valmistamista.
  3. Levitä keksit leikkuulaudalle, puolita osa kekseistä. Kostuta keksit maitokahvijuomalla esim. pullasudilla.
  4. Asettele puolet kekseistä (keksien päät ulkokehään päin aseteltuina) kakkuvuoan pohjalle. Tilkitse suurimmat välit sopivan kokoisilla paloilla.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  6. Irish cream & coffee täyte: Sekoita irish cream rahka ja 2 rkl sokeria kulhossa. Kuumenna kahvikuppiin mitattu maitokahvi mikrossa kiehuvaksi. Sulata joukkoon 3 puristettua liivatetta. Valuta seos rahkaan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
  7. Kaada täyte keksipohjalle. Lado täytteen päälle uusi keksikerros.
  8. Vaniljatäyte: Sekoita vaniljarahka, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta vesi mikrossa kahvikupissa, sulata siihen liivate ja sekoita vaniljarahkaan. Yhdistä joukkoon loppu kermavaahto. Kaada keksien päälle.
  9. Tasoita pinta tai tee se aaltoilevaksi. Hyydytä kakkua kuvun alla jääkaapissa n. 4 h tai yön yli.
  10. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Poista rengasvuoan reunat ja siirrä kakku tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 20,6 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search