Juustoinen kalapata

Juustoinen kalapata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoinen kalapata

Juustoinen kalapata

Vain puolessa tunnissa syntyy tämä maukas ja mehevä arjen kalaruoka. Helppoa ja herkullista arkiruokaa!

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
kampelaa tms. vaaleaa kalaa fileenä
½ - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
sitruunamehua
2 dl
½ pkt (à 250 g)
200 g
kuorittuja katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Lado kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu Koskenlaskija. Keitä hiljalleen sekoitellen kunnes seos on tasaista.
  3. Ripottele katkaravut kalafileiden päälle ja kaada kerma-juustoseos pinnalle. Nostele kalafileitä hieman niin, että kastike valuu tasaisesti joka puolella.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele pintaan runsaasti tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.