Lampaankare jogurttimarinadissa

Lampaankare jogurttimarinadissa

12 h 50 min
keskitaso
214 kcal / 100g
5
3

Lammas sopii pääsiäispöytään. Kokeile tätä jogurtilla marinoitua lampaankaretta.

Ainekset

4 annosta
1 kg
lampaankaretta luineen
50 g
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 rkl
suolaa
2 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
hienonnettua persiljaa
4 dl

Ohje

  1. Puhdista luut kareesta.
  2. Sulata voi ja purista joukkoon 3 - 4 valkosipulin kynttä. Lisää suola, mustapippuri ja persilja ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Lisää lopuksi jogurtti. Painele kareen päälle. Anna marinoitua yön yli.
  3. Paista kuumalla pannulla pinta ruskeaksi, siirrä liha uuniin 150 asteeseen n. 10 min eli jätetään mediumiksi. Anna vetäytyä hyvin.
  4. Leikkaa tämän jälkeen viipaleiksi luun kohdalta ja tarjoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
18 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön28.3.2016 kello 19:13
Olipas hyvää! Tein ekaa kertaa itse lammasta. Laitoin marinadin venäläiseen jogurttiin. Napakymppi. Erittäin hyvää kalusin luutkin joita ei tosiaan kannata missään nimessä poistaa. Ei tarvitse lämpömittaria kun tulee hetkessä. Pala oli jänteinen ja kalvoinen, olin jo valmis ensin luovuttamaan ja sitten tämmöinen ihanuus tulikin.
Nimetön30.12.2015 kello 17:35
Tosin luita on oikeastaan turhaa poistaa, pyyhkii enimmät marinadit pois ja paistaa pinnat kiinni pannulla ja sen jälkeen uuniin folion sisään, sisälämpömittari hyvin suositeltava olla.
Nimetön10.4.2015 kello 22:40
Täytyy sanoa että paras marinadi lampaalle mitä on tullut vastaan. 5 tähteä.