Mangojuustokakku

Mangojuustokakku
Tehnyt RoosaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Roosa Valio Koekeittiöstä

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku

Täyteläinen mango sopii kakkujen täytteeseen loistavasti. Tarjoa mangojuustokakku kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
2828 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
keksejä, esim. Digestive
75 g

Täyte ja kiille

3 tlk (à 425/255 g)
säilykemangoa
5 + 3
liivatelehteä
2 dl
1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
½ dl
sitruunamehua

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
    Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja  (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Täyte

  3. Ota kiillettä varten talteen 1 dl säilykemangojen lientä. Valuta ja soseuta mangot ja laita 3 ½ dl mangososetta sivuun kiillettä varten. (Mikäli mangot ovat säikeisiä, siivilöi sose.)
  4. Laita 5 liivatetta pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  5. Vaahdota kerma.
  6. Yhdistä täytteen mangosose, rahka, tuorejuusto, sokerit ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
  7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  8. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä väh. 4 h, mielellään yön yli.
  9. Kiille

  10. Laita 3 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna säilykemangojen liemi (1 dl) kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos mangososeeseen samalla sekoittaen. Lisää kiille kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 1 h.
  11. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.
Vinkki

Vinkki

Kakun voi pakastaa.Korvaa ohjeen keksipohja seuraavalla seoksella: 150 - 160 g gluteenittomia digestive-keksejä (esim. Glutano Landtaler tai Semper) murennettuina + 75 g Valio voita sulatettuna + 1/4 dl sokeria. Valmista muuten samaan tapaan kuin tavallinen kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.